Vaccination mot covid-19

Här hittar du information om vaccinering hösten 2022 för såväl brukare som för medarbetare.

Information om vaccinering för individer på vård- och omsorgsboende, personer med hemsjukvård och/eller hemtjänst samt för individer inom Stöd och service sker i samarbete mellan Region Västerbotten och Skellefteås kommuns hälso- och sjukvård.

Smittskydd, Vaccination mot covid-19 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vaccination - samarbete mellan kommun och region , 27.2 kB, öppnas i nytt fönster.

Riktat till medarbetare

Du som ännu inte har tagit din påfyllnadsdos av Covid-19 vaccin: Det är inte för sent! Ett tips är att slå två flugor i en smäll, och ta den samtidigt som du tar vaccinet mot årets säsongsinfluensa. Läs mer på Insidan: Gratis vaccination mot säsongsinfluensan - Insidan Skellefteå kommun (skelleftea.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Riktat till hemtjänstchef

Samarbete hemtjänst och hemvård för individer med båda insatserna

För individer som har både hemtjänst och hälso- och sjukvård i hemmet och ska vaccineras på hälsocentral eller vaccinationscentrum planerar sjuksköterska och hemtjänstchef tillsammans vem som lämnar ut och samlar in hälsodeklaration.

Individer med hemtjänst eller dagverksamhet - centralt och ytterområden

Individer som har omvårdnadsinsatser, serviceinsatser eller dagverksamhet utan insats av hemvård. Dessa uppmanas att själv boka tid för vaccination, eventuellt med hjälp av närstående. Bokningen kan antingen göras på 1177.se eller ringa valfri Hälsocentral och välja knappval 8 för hjälp att boka en tid.

Vaccination skyddar både dig själv och personer i din omgivning mot svår sjukdom i covid-19. Men vaccinets effekt avtar över tid och för att behålla ett bra skydd behövs påfyllnadsdoser. Ta alla doser du erbjuds. Då får du ett bra och långvarigt skydd.

Frågor och svar

Frågor och svar

Vaccination är det effektivaste sättet att undvika att bli allvarligt sjuk eller dö i covid-19. Vaccination hjälper också till att minska smittspridningen. Därför är det viktigt att så många som möjligt väljer att vaccineras, och för att behålla ett bra skydd behövs en tredje påfyllnadsdos. Läs mer på Vaccination mot covid-19 - 1177 Vårdguiden Länk till annan webbplats.

Särskild information till dig som inte har vaccinerat dig:
Du som är vuxen och ännu inte vaccinerat dig mot covid‑19 bör ta särskild hänsyn till personer i riskgrupp och personer som är 70 år och äldre. Det gäller även om du bara tagit första dosen.

Skellefteå kommun följer rekommendationerna från Sveriges kommuner och regioner, SKR:

Frågor och svar om vaccinationer mot covid-19 - SKR Länk till annan webbplats.

Om vaccinering behöver ske på arbetstid, ska medarbetaren kontakta sin chef för en dialog om och när det passar bäst för verksamheten. Vaccination på arbetstid sker utan löneavdrag (men reseersättning utgår inte).

Alla anställda som arbetar vårdnära/brukarnära inom Socialkontoret får en timmes lönekompensation för vaccination på ledig dag. (För Skellefteå kommuns övriga medarbetare utgår ingen ersättning från arbetsgivaren för vaccination under fritid.)

Så här gör du för att registrera 1 timme extratid om du tagit vaccinet en ledig dag:

Du som har tillgång till självservice:

  • Medarbetare med månadslön registrerar avvikande tjänstgöring och extratid i pengar.
  • Medarbetare med timlön registrerar avvikande tjänstgöring och ordinarie arbetstid.

Timvikarier som normalt bokas via bemanning:

Hjälp oss förbättra webbplatsen!

Om du inte hittar informationen du sökte efter, klicka på nej-knappen nedan och skicka oss ett meddelande om vad som saknas.

Senast uppdaterad: