Hemtjänst

Här finns information och råd till dig som har hemtjänst.

Personalen inom hemtjänsten är van att hantera smitta och infektioner. De vet vad som ska göras om de misstänker att någon är smittad.

Hemtjänsten följer basala hygienrutiner och vårdhygiens råd för att hindra smittspridning. Du kan vara trygg med att ingen inom hemtjänsten jobbar när hon eller han är sjuk.

Skellefteå kommuns hemtjänst är van att hantera smitta och infektioner. Dagligen möter vi både äldre och personer med sjukdomar som är särskilt utsatta när smittor sprids. Hemtjänsten arbetar ständigt med att hindra smittspridning, av alla slag. Vi har upparbetade rutiner för att hindra att smitta sprids vidare.

Vaccination är det mest effektiva sättet för att undvika att bli allvarligt sjuk eller dö av Covid-19. Vaccination hjälper också till att minska smittspridningen av covid-19.

Förutom att vaccinera sig är de mest effektiva sätten att skydda sig själv och andra mot covid-19 att:

  • Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten.
  • Hosta och nysa i armvecket.
  • Undvik att röra ögon, näsa och mun.
  • Undvik kontakt med sjuka människor.

Om du känner dig sjuk bör du stanna inne tills du varit symtomfri i två dagar. Covid-19 har symptom som: hosta, snuva, halsont, huvudvärk, illamående, muskel- och ledvärk och/eller feber.

Meddela hemtjänsten att du är sjuk så hittar vi tillsammans en lösning så att du får den hjälp du behöver. Får du insatser från hemsjukvården så kontaktar hemtjänstpersonalen ansvarig sjuksköterska.

Behöver du få sjukvårdsrådgivning kan du ringa 1177.
Vid svåra symtom ring 112.
Tänk också på att följa de vanliga hygienråden som att tvätta händerna noga och nysa i armvecket.

Hjälp oss förbättra webbplatsen!

Om du inte hittar informationen du sökte efter, klicka på nej-knappen nedan och skicka oss ett meddelande om vad som saknas.

Senast uppdaterad: