Region Västerbottens information och erbjudande om vaccination mot covid-19

Det finns nu vaccin mot covid-19 som är godkända för barn och mer kunskap om vilken nytta vaccinet ger. Folkhälsomyndigheten rekommenderar allmän vaccination mot covid-19 från 12 års ålder, från och med 11 oktober 2021.

I Sverige är vaccinationen mot covid-19 frivillig och kostnadsfri för alla som vill vaccinera sig mot sjukdomen.

Vaccination mot covid-19 erbjuds på skolan i samarbete med Region Västerbotten för de barn som har fyllt 12 år, har samtycke från samtliga vårdnadshavare samt en ifylld hälsodeklaration.

Om vårdnadshavare inte lämnar sitt samtycke innebär det att ditt barn inte kan vaccineras på skolan.

För fullgod effekt ges vaccinet två gånger med ett antal veckors intervall, mer information ges vid vaccinationstillfället. Samtycket omfattar båda doserna.

För att vaccinationerna ska kunna genomföras på ett smittsäkert sätt kan föräldrar inte närvara vid vaccinationstillfället på skolan.

För de som svarat ”ja” på någon av frågorna i hälsodeklarationen görs en bedömning som kan leda till att barnet rekommenderas vaccination på hälsocentral eller sjukhus.

Även de som av annat skäl inte kan eller vill vaccineras i skolan, eller som vill ha med sig en förälder, kan kontakta valfri hälsocentral för att boka vaccinationstid.

Om du önskar mer information eller har ytterligare frågor, kontakta er hälsocentral.

Mer information finns även på 1177.se Länk till annan webbplats.

Hjälp oss förbättra webbplatsen!

Om du inte hittar informationen du sökte efter, klicka på nej-knappen nedan och skicka oss ett meddelande om vad som saknas.

Senast uppdaterad:
Till toppen
0910-73 50 00

Besöksadress: Stadshuset,
Trädgårdsgatan 6, Skellefteå

kundtjanst@skelleftea.se