Ökad smittspridning ger ansträngt läge i förskolan

Just nu har vi ett ansträngt läge på många förskolor i vår kommun, med ökad smittspridning av covid-19, säsongsinfluensa och RS-virus. Vi har en högre sjukfrånvaro än normalt bland personalen, och vi kan komma att behöva vidta åtgärder för att hjälpa varandra mellan de olika enheterna och organisera bemanningen så att vi klarar att hålla verksamheterna öppna.

Det kan innebära till exempel att vi hjälps åt vid öppning och stängning, vilket i sin tur kan medföra att ditt barn kan träffa på andra pedagoger än de ordinarie på sin förskola.

Var uppmärksam på information från din rektor

Smittspridningen slår just nu lite olika i olika områden och på olika förskolor och vi vill därför uppmana dig som vårdnadshavare att vara uppmärksam på den information som kommer från rektor på din förskola om läget och eventuella åtgärder som vidtas vid personalbortfall.

Använd vårt planeringsverktyg och meddela om ditt barn ska vara hemma från förskolan

Vi är mycket tacksamma för att du som vårdnadshavare använder planeringsverktyget för att skicka in ditt barns schema på förskolan, och även meddelar om barnet är frånvarande. Det ger oss viktiga underlag för att kunna bemanna förskolorna efter faktiska behov och är särskilt viktigt nu inför helgerna.

Stanna hemma vid sjukdom

För både barn och vuxna gäller självklart fortfarande att man ska stanna hemma om man är sjuk och komma tillbaka till förskolan först när man är frisk. Tänk också på risken med att lämna syskon till sjukt barn på förskolan eftersom det är stor risk att det barnet också insjuknar och då kan ha hunnit sprida smitta vidare. Däremot kan det barnet som insjuknade först återvända då det blivit friskt även om andra syskon då hunnit bli sjuka.

Mer information om olika virus, vad man kan göra själv och hur länge barn ska stanna hemma efter sjukdom hittar du på 1177.se Länk till annan webbplats..

Tack för er förståelse och ert samarbete!

Hjälp oss förbättra webbplatsen!

Om du inte hittar informationen du sökte efter, klicka på nej-knappen nedan och skicka oss ett meddelande om vad som saknas.

Senast uppdaterad: