Manus: Kristina Sundin Jonsson informerar om det aktuella läget, tisdag 29 juni

Hej, jag heter Kristina och är kommundirektör i Skellefteå kommun.

Smittspridningen i Skellefteå är nu nere på en låg nivå. Jag vill understryka att pandemin inte är över, och det är för tidigt att slappna av. Vi måste fortsätta att undvika trängsel och stanna hemma vid sjukdomssymtom.

Men jag har ändå en känsla av att vi tillsammans har lyckats dämpa smittan. Invånarna i Skellefteå kommun verkar ha varit duktiga på att följa rekommendationer från folkhälsomyndigheten och regionen, och dessutom har vaccinationerna löpt på bra.

Så tack till er som tittar – det är till stor del tack vare era insatser och erat tålamod som kurvorna nu pekar åt rätt håll.

Vid det här laget har en del redan gått på semester och sommarlov, och andra kommer snart att göra det. Vissa kanske kommer att jobba stora delar av sommaren.

Oavsett hur det ser ut för er som tittar så vill jag önska er en riktigt skön sommar. Vi ses igen i slutet av augusti.

Om du inte hittar informationen du sökte efter, klicka på nej-knappen nedan och skicka oss ett meddelande om vad som saknas. Vill du rapportera bristande tillgänglighet? Gör det här.