Försenade fakturor för hemtjänst och hälso- och sjukvård

På grund av tekniska problem är fakturan försenad. Du behöver inte ringa till kundtjänst.

Manus: Kristina Sundin Jonssons nyhetsvideo, 6 december

Kristina Sundin Jonsson:

Hej, jag heter Kristina och jag är kommundirektör i Skellefteå kommun och varannan vecka så har jag videorapporter över det aktuella läget i den här kommunen.

Det händer onekligen väldigt mycket, vi är mitt uppe i en historisk utveckling. När jag pratar om den utvecklingen så är naturligtvis kommunikation med omvärlden väldigt viktig. Då kommer man ganska snabbt in på vår flygplats, Skellefteå Airport.

Med mig idag har jag VD för Skellefteå Airport, Robert Lindberg. Hjärtligt välkommen hit.

Robert Lindberg:

Tack Kristina.

Kristina:

Vad tänker du om er roll i den här omvandlingen?

Robert:

Jag tycker att det är en spännande fråga för att ibland brukar jag bara se flygplatsen som ett resecentrum. En portal för att människor ska kunna ta sig in och ut från vår region. Jag brukar ofta säga att det är ett pussel. Där varje bit behövs för att få till den här tillväxten och den här samhällsomvandlingen som vi nu är mitt uppe i.

Jag hörde en gång Northvolt faktiskt säga att flygplatsen var oerhört avgörande där de skulle förlägga sin batterifabrik. Det har jag stark förståelse för. Men vi har också andra delar som har varit oerhört viktiga, som exempelvis hamnen, Skellefteå Kraft, en väl fungerande fritidssektor, en bra skola. Alla de här delarna behövs.

Men det är klart att flygplatsen har varit viktig för både de befintliga företagen och de nya företagen och kanske också för de nya invånarna vi får hit för att de ska kunna resa till sina nära och kära.

Kristina:

Samtidigt har vi en pandemi som fortfarande pågår. Den har bromsat in hela den här branschen, kan man säga. Här har vi två krafter som direkt motverkar varandra. Hur har ni jobbat på Skellefteå Airport med det här?

Robert:

Det här har varit, kanske lite skruvat, men ett av de roligaste åren men också ett av de jobbigaste. För att just den här diskrepansen har varit oerhört svår. Flygbranschen är i sin värsta kris någonsin. Med tapp uppemot 70-80-90 procent av intäkter och resenärer. Samtidigt som vi i Skellefteå, vi känner också av pandemin, men inte alls i lika stor sträckning som mina kollegor runt om i landet eller i Europa.

Här tror jag att det är viktigt med det grundläggande arbetet vi har gjort under alla år. Det har varit relationsskapande arbeten. Det tror jag litegrann att vi får skörda nu. Jag tror aldrig att man gör riktigt goda eller bra eller lätta affärer genom att använda mail. I Europa finns det 4000 flygplatser. Alla skickar mejl till Lufthansa, till SAS och så. Jag har alltid använt benen och försökt att skapa de här relationerna och det har vi nog haft nytta av nu. Sen måste jag säga att flygbolagen har varit väldigt lyhörda på vår situation. Vi har haft möten i stort sett veckovis för att se. Hur ser det ut nu och hur ser det ut framåt? Har vi rätt kapacitet, har vi rätt frekvenser? Precis som för oss, så är det här är en ny situation för dom.

Kristina:

När vi då går in på det, för det här är också en typ av etableringar. Hur ser utbudet ut just nu?

Robert:

Jag sa just det här för en stund sedan, man får lite nypa sig i armen för att det utbud vi har nu och framöver till 2022 har aldrig varit större. Det är beroende på det här pusslet som vi håller att lägga tillsammans.

Vi har SAS, som idag flyger cirka 22 avgångar i veckan. Vi har Ryanair som startade i fredags med två gånger i veckan och har redan bestämt att de ska utöka till våren. BRA flyger till Bromma med två avgångar i veckan och de flyger till Göteborg. Sen får vi Wizz Air som flyger året runt destination till Gdansk, vilket är den första i Norrland som får en direkt utrikesreguljärlinje. Vi har ett charterutbud 2022 som är upp emot 100 avgångar. Lite spännande känns det nu, om allting går enligt planerna.

Kristina:

Om vi byter perspektiv. Du pratar om att lägga det här pusslet och ett annat pussel som vi håller på att lägga, där vi verkligen vill satsa enormt mycket, är hållbarhet. Vad tänker du kring det? För då har vi diskussionen om flygbranschen annat. Men ni gör väldigt mycket kring de här delarna.

Robert:

Det här är någonting som man får brottas med. Jag tror att man kan skapa goda kommunikationer och ett gott klimat. Det behöver inte vara antingen eller. Här finns det väldigt mycket man kan göra enkelt.

Vi har bestämt på Skellefteå flygplats att vi vill göra skillnad. Vi ska göra skillnad. Det är för våra barn och barnbarns skull och sedan skapa det här fossilfria samhället där Skellefteå är troligtvis världsledande.

Inrikesflyget släpper ut ungefär 1 % av det svenska koldioxidutsläppet. Det kan man anse vara mycket eller lite, men egentligen spelar det ingen roll. De viktigaste är faktiskt att vi gör någonting åt det.

På Skellefteå Airport har vi tre stuprör som vi jobbar med. Det första är det enkla, det är bioflygbränsle. Det finns idag. Kommunen har tagit beslut om att alla tjänsteresor som görs från Skellefteå kommun görs med bioflygbränsle. Jättelätt att göra så, Skellefteå kraft har gjort samma och vi kommer att erbjuda andra företag och privatpersoner samma lösning. Då kan man direkt göra skillnad. Man byter ut de fossila mot ett fossilfritt alternativ.

Nästa steg är vätgas. Där kom vi inom kort att inleda ett samarbete med vätgasutvecklare i Europa.

Det tredje är elflyg, där elflyget kommer med en så otroligt stark utveckling. Vi har redan idag två elflygplan på Skellefteå Airport och det är väldigt unikt. Här har vi valt att göra en skillnad genom att investera i laddinfrastruktur. Genom den investeringen så fick vi en etablering av en flygskola. 100 elever, 20 arbetstillfällen. Vi också fått ett projekt från Energimyndigheten att utveckla en teststräcka för vertikal startande farkoster. Så jag skulle gissa att inom ett år så har vi flugit även vertikalstartande från Skellefteå.

Kristina:

Det handlar om precis det här, att lägga det här pusslet för att bli den här hållbara platsen för en bättre vardag. Tusen tack Robert för att du tog dig tid.

Tack till alla er som har lyssnat och jag kommer att återkomma framöver med fler tecken på utveckling. Tack för idag.

Hjälp oss förbättra webbplatsen!

Om du inte hittar informationen du sökte efter, klicka på nej-knappen nedan och skicka oss ett meddelande om vad som saknas.

Senast uppdaterad:
Till toppen