Instruktioner för digitalt videomöte

Här beskrivs hur du ska göra för att delta i säkra digitala videomöten.

Inbjudan till Digitalt Möte skickas via SMS eller e-post till dig. För att kunna ansluta till mötet måste du använda en webbläsare som stödjer en teknik som kallas WebRTC. Rekommendationen är att använda webbläsaren Google Chrome eller Microsoft Edge som fungerar bra tillsammans med mötestjänsten.

Om du redan använder en webbläsare som stöds eller om du installerat den kan du klicka på den inbjudningslänk du fått. Ofta får man en fråga i vilken webbläsare som man vill öppna länken med. Välj då Google Chrome eller Microsoft Edge beroende på vad du har installerat.

När du klickar på webblänken du fått i inbjudningen får du välja hur du vill logga in i videotjänsten. Följ de instruktioner som hjälper till med den säkra inloggningen för det inloggningsalternativ som du valt. Efter att du loggat in så hamnar du i en lobby där du får vänta på att mötet skall starta.

Digitalt Möte Lobby/väntrum

Du får vänta i lobbyn till dess den som bjudit in dig är redo att starta mötet. Då visas en ruta om anslutning till mötet.

När mötesorganisatören startat mötet visas ”Anslut till möte”. Klicka på den för att komma vidare.

Videomöte i webbläsare

Om du inte använt mötestjänsten tidigare behöver du godkänna att webbläsaren använder enhetens kamera och ljud. Klicka på Tillåt på dessa frågor, om du inte gör det kommer de som deltar i mötet inte kunna se/höra dig.

Du behöver även ställa in vilken kamera, mikrofon och högtalare som skall användas under videosamtalet. När du valt dessa klickar du på ”Anslut till möte” och blir då inkopplad i videomötet.

Vanligt förekommande frågor

Första gången man startar ett videomöte i appen behöver den ditt godkännande att använda enhetens kamera samt mikrofon. Om du råkat svara fel och inte tillåtit att appen använder kamera/ljud kan du avinstallera appen och installera den på nytt.

För mobiltelefoner av märket iPhone är det operativsystem 11 eller senare, och för mobiltelefoner med Android (t.ex. Samsung, Sony, Motorola m.fl.) är det version 6.0 eller senare.

För bästa kvalité rekommenderas att använda ett headset.

För att kunna logga in med SMS så måste den som bjuder in dig lägga upp ditt mobilnummer i videotjänsten. Om ditt mobilnummer inte är upplagt kan du endast logga in med BankID eller Freja eID.

Om möjligt kontakta din handläggare eller kontaktperson på Socialförvaltningen. Eller ring följande tel. nr: 08-24 12 50 (som går till företaget Compodium vilka ansvarar för supporten gällande denna tjänst öppet vardagar kl. 08-17).

Hjälp oss förbättra webbplatsen!

Om du inte hittar informationen du sökte efter, klicka på nej-knappen nedan och skicka oss ett meddelande om vad som saknas.

Senast uppdaterad: