Krisberedskapsveckan 2022

Kock i skolmiljö.

Du är en del av Skellefteås beredskap. Kom till Exploratoriet och lär dig mer om hemberedskap och vikten av lokalt producerad mat. Du har dessutom möjlighet att besöka Öppet hus hos räddningstjänsten.

Program på Exploratoriet, Skellefteå Science Center

Ernst Westerlunds allé, Nordanå, Skellefteå.

Fredag 30 september 16.00-20.00 (fri entré, del av Forskarfredag)

Lördag 1 oktober 12.00-16.00 (entréavgift 80 kr, inkluderar föreläsning)

Monter med bland annat film, quiz och exempel på hur man kan ordna sin egen hemberedskap. Dessutom deltar kommunens måltidsavdelning och bjuder på smakprov av skolmaten och svarar på frågor. Det finns också möjlighet att träffa några av de bönder som ser till att skolköken får bra lokala råvaror.

Niklas Kämpargård

Lördag 1 oktober kl 14.00.

Föreläsning om krisberedskap och ”preppning” av Niklas Kämpargård. Under en dryg timme ger han dig tips om hur du preppar och förbereder dig inför kriser.

Detta är Niklas Kämpargård Länk till annan webbplats.

Öppet hus hos Räddningstjänsten

Nöppelbergsvägen 2, Skellefteå (Solbacken, mitt emot OKQ8)

Lördag 1 oktober kl 11.00-15.00

Under dagen finns möjlighet att se och lära om brandskydd och om hur räddningstjänsten är organiserad. Bilar och utrustning visas upp. Olika stationer kommer att finnas både för stora och små. Enklare förtäring finns att köpa. Mat och livsmedelsförsörjning är ett tema under dagen. Även frivilligorganisationer finns på plats och ger exempel på hur man kan följa MSB:s rekommendationer för hemberedskap.

Detta är krisberedskapsveckan

Under vecka 39, 26 september – 2 oktober, genomförs Krisberedskapsveckan i Sverige. Det är en årlig informationskampanj som Myndigheten för samhällsskydd och beredskap står bakom. Årets tema är ”mat”.

Skellefteå kommun samarbetar under denna vecka med Exploratoriet för att sprida kunskap om hemberedskap och lokalt producerad skolmat. Detta görs som en kompletterande del av den befintliga utbildningsaktiviteten ”Matvalet”. De flesta aktiviteter riktar sig till skolungdomar, men på fredag och lördag är Exploratoriet öppet för allmänheten med bland annat föreläsning om hemberedskap av Niklas Kämpargård under lördagen.

Räddningstjänsten samarbetar med lokala frivilligorganisationer under "Öppet hus" på lördagen. Arrangemanget riktar sig till alla åldrar.

Förbered dig för kris (MSB) Länk till annan webbplats.

Hjälp oss förbättra webbplatsen!

Om du inte hittar informationen du sökte efter, klicka på nej-knappen nedan och skicka oss ett meddelande om vad som saknas.

Senast uppdaterad: