Sustainable Skellefteå – Hållbar samhällsutveckling i framkant

Sustainable Skellefteå är en samverkansplattform för att utveckla arbetssätt och projekt för en hållbar samhällsutveckling.

Inom Sustainable Skellefteå ligger fokus på att initiera samverkan, skapa nya möjligheter och sätta Skellefteå på kartan inom följande tre områden: hållbart byggande, hållbar mobilitet och hållbar industri. Sustainable Skellefteå är en plattform som drivs inom Skellefteås kommunkoncern där lokala aktörer och externa partners bjuds in till samverkan. Genom att utgå ifrån våra lokala styrkor kan vi tillsammans utveckla morgondagens hållbara lösningar och affärer. Deltagare i Sustainable Skellefteå erbjuds både samverkan inom programmets ramar och möjlighet att delta i gemensamma innovationssatsningar.

Gemensamt för projekt i Sustainable Skellefteå är att de:

  • Har en tydlig påverkan på ekonomisk, ekologisk och social hållbarhet
  • Stärker samspel mellan olika system och sektorer
  • Möjliggör långsiktig utveckling mot ett hållbart samhälle
  • Nyttjar resurser effektivt

Aktörer

Skellefteå kommun, Skellefteå Kraft, Skebo, Skellefteå Industrihus, Skellefteå Science City, Skellefteå Buss och Skellefteå Airport.

Övrig information

Kontakta hållbarhetsstrategen Karin Degerfeldt för att få veta mer eller ge förslag på en idé eller ett projekt som du tycker skulle passa för Sustainable Skellefteå.

Hjälp oss förbättra webbplatsen!

Om du inte hittar informationen du sökte efter, klicka på nej-knappen nedan och skicka oss ett meddelande om vad som saknas.

Senast uppdaterad: