Inom Skellefteå kommun finns sex ishallar. I centrala Skellefteå finns evenemangsarenan Skellefteå Kraft Arena samt B- och C-hallen som ligger i direkt anslutning. Dessutom finns det ishallar i Burträsk, Boliden och Ursviken.

Ishallarna används till största del för olika föreningarnas verksamheter,

Men för allmänheten finns också möjlighet att få åka i ishallarna.

Vi rekommenderar att hjälmen alltid är på när du är på isen.

Malmbacka idrottsplats och ishallen Malmhallen

Malmbacka Idrottsplats i Boliden har en isbana och två fotbollsplaner. Här ligger även ishallen Malmhallen. Anläggningen lämpar sig därför väl för bland annat ishockeyläger.

Uterinken på Malmbacka IP kommer att spolas på grund av att ishallen är stängd för allmänhetens friåkning.

Det finns även en uppskottad landhockeyplan vid sidan om konstgräset på Malmbacka IP .

Malmhallen är en fullstor ishall med konstfrusen is. Under säsongen är alla helger och vardagkvällar som regel bokade av olika föreningar. Förutom Bolidens FFI använder hockeyföreningar från centralorten, samt Skellefteå konståkning ishallen.

Hyr ett pass i Malmhallen

Det finns många lediga tider i ishallen så passa på att göra en trevlig stund på is! För bokning ring 0910-73 50 00.

Burträsk ishall

Isbjörnen är en fullstor ishall med konstfrusen is. Förutom Burträsk Hockey använder Bureå och Lövångers hockeylag ishallen, speciellt under försäsongen. Dagtid vardagar är det mest skolan som använder ishallen.

Burträsk idrottsplats

Burträsk idrottsplats har en matcharena för fotboll på gräs. Här spelar framför allt Burträsk IK (herrar) och Burträsk FF (damer). För friidrottsutövning finns en löparbana på 60 meter samt möjlighet till hopp- och kastgrenar.

Klubbar kan ha sina träningsläger här. Kontakta i sådana fall någon av föreningarna på orten.

Skellefteå Kraft Arena är en modern hockey- och evenemangsarena centralt belägen och nära Skellefteå Camping och Vitbergsområdet.

Förutom Skellefteå AIK:s hockeymatcher är det här som de större arrangemangen i kommunen äger rum. Här finns tre ishallar, klätteranläggning, curlinghall och restaurang. Det finns också en tennishall i nära anslutning till arenan.

Nyborg idrottsplats och Kopparhallen i Ursviken

Nyborg idrottsplats i Ursviken har en isbana med sarg och två fotbollsplaner. Här ligger även ishallen Kopparhallen. Anläggningen lämpar sig därför väl för ishockeyläger och cuper.

Kopparhallen är en fullstor ishall med konstfrusen is och hemvist för Clemensnäs Hockey. Under försäsongen spelar även andra klubbar som bland annat Bureå IF i hallen. Dagtid under vardagar är det främst skolor och företag som använder ishallen. Sommartid kan Kopparhallen användas för utställningar eller mässor.

Nyborg idrottsplats består av en isbana med sarg bakom bägge målburarna samt två fotbollsplaner en 11-manna plan med naturgräs och en 9-manna plan med konstgräs. Isbanan är fullstor med naturis och oftast öppen för allmänheten. Fotbollsplanerna används främst av Clemensnäs IF. Nyborg fungerar bra för ishockeyläger och cuper.

Hjälp oss förbättra webbplatsen!

Om du inte hittar informationen du sökte efter, klicka på nej-knappen nedan och skicka oss ett meddelande om vad som saknas.

Senast uppdaterad:
Till toppen
0910-73 50 00

Besöksadress: Stadshuset,
Trädgårdsgatan 6, Skellefteå

kundtjanst@skelleftea.se