"rootPage" is not defined.

Välkommen till Skellefteås fiskevatten! Här finns det ett spännande fiske för alla – både oerfarna fiskare och mer rutinerade. Vägen till äventyret kan lika gärna leda ner till en brygga i Ursviken, som till en bäck i Kalvträsks djupa skogar eller en havsvik utanför Bureå. Här har vi samlat information om lokala fiskeplatser, tips på hur du fångar storfisken och när du behöver köpa fiskekort för att få fiska.

Restriktioner i Skellefteälven på grund av kräftpest

Kräftor i Skellefteälven har funnits smittade med kräftpest. Det innebär vissa restriktioner - dels gällade kräftfiske men också hur du hanterar fiskeutrustning, båtar med mera i älven.

Här hittar du information om regler och riktlinjer

Tre personer står på en brygga och fiskar i en sjö.

Ungdomsfiskekort

Du som är under 16 år kan upptäcka fiske i hundratals fiskevatten inom Skellefteå kommun helt gratis.

Fiskekartan

På fiskekartan.se kan du hitta sjöar och vattendrag som du kan fiska i. Börja utforska Skellefteå nu!

Allemansrätten

Naturen är öppen och tillgänglig för alla. Det betyder att du får vistas i naturen om du visar hänsyn och inte stör eller förstör.

Tre personer står på en brygga och fiskar i en sjö.

Fiskevandring i Byskeälven

I Fällfors 28 kilometer uppströms i Byskeälven från havet har Skellefteå kommun en fiskräknare för att kunna följa uppvandringen av lax och öring i övervakningssyfte.

Tre personer står på en brygga och fiskar i en sjö.

Fiskekort

Inbiten flugfiskare eller meta abborre i centrala Skellefteå? Här finns en stor variation av fiske – men se först till att läsa på om vilka regler som gäller och köp fiskekort där det krävs.