Luften är fri - Friluftslivets år 2021 är en nationell kampanj som drivs av organisationen Svenskt Friluftsliv med stöd av Naturvårdsverket. Syftet med kampanjen är att få fler människor att både testa friluftsliv och långsiktigt fortsätta med det samt öka medvetenheten om friluftslivets värden och allemansrätten.

Friluftsliv behöver inte vara något svårt och avancerat som en fjällvandring med krav på kunskap och dyr utrustning. Tvärtom är det enkla och vardagsnära friluftslivet som många av oss redan gör det absolut viktigaste, särskilt i den speciella tid vi lever i just nu med arbete hemifrån och rekommendationer om att hålla avstånd till varandra.

Att komma ut i naturen, träffa andra människor och röra på sig har många positiva effekter för vårt välmående. Så vi hoppas att Friluftslivets år 2021 kan att ge inspiration och nya idéer på platser att besöka och saker att göra utomhus för oss alla.

Under hela året kommer Skellefteå kommun vara delaktig i kampanjen genom våra tjänstepersoner som arbetar med friluftlivsfrågor på Kultur- och fritidskontoret. De kommer bland annat ske genom stöd till lokala föreningar som vill genomföra egna aktiviteter kopplat till Friluftslivets år 2021.

Tagga dina friluftsminnen!

På Instagram och Facebook hittar du kampanjen om du söker på luftenarfri. Länk till annan webbplats. Vill du dela med dig av dina inlägg i sociala medier kan du göra det med genom att tagga #luftenarfri eller #friluftslivskellefteå.

Varje månad under året kommer ha ett tema som sätter fokus på olika delar av friluftslivets värden. Vilka dessa är kan du läsa om på kampanjens hemsida.

Vill du veta mer om hur ni kan delta med er förening eller om du har andra tankar kring friluftsliv och kampanjen är du välkommen att kontakta friluftssamordnaren Johannes Lindberg.

Vill du följa det arbete som Skellefteå kommun jobbar med runt friluftsliv gör så kan du göra det via vårt konto på Instagram, sök på friluftslivskelleftea. Länk till annan webbplats.

Välkommen att kontakta vår kundtjänst så hjälper dom dig.
Telefon: 0910-735000
Mail: kundtjanst@skelleftea.se

Hjälp oss förbättra webbplatsen!

Om du inte hittar informationen du sökte efter, klicka på nej-knappen nedan och skicka oss ett meddelande om vad som saknas.

Senast uppdaterad: