Snöskoterkörning

När du är i Skellefteå befinner du dig i en snöskoterkommun med cirka 170 svenska mil enskilda skoterleder som kan ta dig i stort sett vart som helst i kommunen!

I Skellefteå bor många som ägnar sig åt skoterkörning under vintrarna. Både de som ser skoterlivet som en trevlig fritidssysselsättning med familj och vänner eller de som satsar helhjärtat på skoterkörning som sport. Skellefteå har producerat både världsmästare, europamästare, nordiska och svenska mästare i skotercross.

Det finns inga leder över vatten

En skoterled slutar formellt alltid vid strandkanten till ett vattendrag eller sjö även om markering och anvisning finns. ÖVERFART PÅ IS sker alltid på egen risk.

Detta innebär att du själv måste försäkra dig om att isen är farbar dit du ska. Vi rekommenderar att du kollar med den lokala skoterföreningen innan du åker ut på isen.

Ett tips: Gå in på föreningens Facebooksida och kolla status på lederna. Ställ gärna frågor angående leder och isens kvalitet. Du får som regel snabbt svar och tips!

Karta

Karta

Ge ditt stöd till snöskoterklubbarna

Att hålla igång alla dessa mil av skoterleder kräver ett stort arbete. Detta är möjligt tack vare ett omfattande, och till största delen ideellt, arbete som görs av ideella snöskoterklubbar här i kommunen.

Tack vare deras fantastiska arbete med underhåll och skyltning av leder kan man vintertid ta sig i stort sett vart som helst i kommunen med hjälp av sin snöskoter.

Så om du använder och uppskattar snöskoterlederna så tycker vi att du ska köpa medlemskort hos en skoterklubb nära dig!

Senast uppdaterad: