Film i Västerbotten och Västerbottens länsteater har sina respektive baser här och du har en bra bild av kulturlivets fantastiska bredd i trakten.

I Skellefteå finns idag flera framgångsrika företag som rör film och rörlig bild. Och återväxten är god, då Luleå tekniska universitet håller utbildningar i bland annat datorgrafik, TV- och filmscenografi samt attributmakeri på Campus Skellefteå.

Film i Västerbotten

Film i Västerbotten arbetar för att stödja och bredda filmkulturen i Västerbottens län.

Film i Västerbotten är ett resurscentrum för film och video i Västerbottens län. Skellefteå kommun stöder Film i Västerbotten tillsammans med länets övriga kommuner, Västerbottens läns landsting och Svenska Filminstitutet.

Film i Västerbotten Länk till annan webbplats.

Skellefteå filmstudio

För dig som är cineast finns, förutom Biostaden Aveny, även Skellefteå filmstudio som bidrar till ett bredare utbud av filmer.

Skellefteå filmstudio Länk till annan webbplats.

Teatern är levande i Skellefteå! Här ligger Västerbottensteatern - hela länets huvudscen.

Västerbottensteatern i Skellefteå är sedan 1980 länsteater i Västerbotten. Västerbottensteatern producerar teater för såväl barn som ungdomar och vuxna. Föreställningarna spelas i Skellefteå, men åker även på turné i hela länet.

Något som blivit en uppskattad tradition är sommarteatrarna på Nordanå. I dessa produktioner blandas teaterns skådespelare med amatörer.

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Om du inte hittar informationen du sökte efter, klicka på nej-knappen nedan och skicka oss ett meddelande om vad som saknas.

Senast uppdaterad:
Till toppen
0910-73 50 00

Besöksadress: Stadshuset,
Trädgårdsgatan 6, Skellefteå

kundtjanst@skelleftea.se