Burträsk badplats

Vid Burträsk camping och hembygdsområdet hittar du en insjö med fina badmöjligheter. Omklädningsrum finns vid stranden. Vid hembygdsområdet hittar du toaletter och fikaförsäljning. Vid campingen kan du hyra kajak och båtar.

Tabellen beskriver badplatsen och dess funktionalitet

Burträsk badplats

Typ av botten

Både sand och gräs

Typ av vatten

Sjö/insjö

Brygga

Nej

Mat och dryck

Nej

Omklädningsrum

Ja

Toalett

Nej

Bord och stolar

Nej

Vindskydd/grillplats

Ja

Hund tillåtet

Nej

Frågor och svar

Det är endast tillåtet att parkera på anvisade parkeringsplatser. Du får inte parkera efter vägen vid badet. Det beror på att räddningstjänsten snabbt måste kunna komma fram i händelse av olycka.

Du kan åka buss från Skellefteå busstation till Burträsk busstation, det tar ca 50 minuter. Från busstationen i Burträsk är det ca 800 meters promenad till badplatsen.

Cerkarier är en parasitlarv som kan angripa människor. Det tränger inte in genom huden men kan orsaka klåda som kan sitta i upp till en vecka.

Cerkarier är ovanliga i badvatten i Skellefteå kommun, men det kan hända vid enstaka tillfällen.

Duscha alltid efter att du badat.

Nej, det är inte tillåtet att dyka från badbryggorna.

Skellefteå kommun rensar och kontrollerar botten på kommunala badplatser för att säkerställa att det inte finns föremål som besökare kan skada dig på.

Innan du hoppar eller dyker från klippor och höga höjder är det viktigt att du kontrollerar så det inte finns hinder eller föremål under vattenytan som du kan skada dig på.

Hitta hit

Burträsk badplats ligger intill Burträsk camping och stugby, ca 40 km från centrala Skellefteå. Bussen tar dig till ortens busstation. Kör du bil så tar du Kyrkogatan när du kommer till Burträsk, passerar hembygdsområdet och följer skyltning till campingplatsen.

Öppna vägbeskrivning med Google maps Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad: