Byske havsbad

Byske camping har en lång och fin sandstrand som är långgrund. Här finns en 150 meter lång flytbrygga som går bra att köra rullstol på. För personer med nedsatt syn finns ett rep längst högra kanten av bryggan. Toalett och omklädning finns vid café Byscaya.

Tabellen beskriver badplatsen och dess funktionalitet

Byske havsbad

Typ av botten

Sand

Typ av vatten

Hav

Brygga

Ja

Mat och dryck

Ja

Omklädningsrum

Ja

Toalett

Ja

Bord och stolar

Ja

Vindskydd/grillplats

Ja

Hund tillåtet

Ja

Frågor och svar

Bada i byske

Vid femstjärniga Byske Havsbad finns många möjligheter till bad och sommaraktiviteter. Vid utebadet i havet finns en lång flytbrygga som är så stabil att det går bra att köra rullstol på den.

Badbryggan är 150 meter lång och mycket stabil. För personer med nedsatt syn finns ett rep längs den högra kanten av bryggan, vilket gör det lätt att orientera sig.

Här finns:

  • En handikappanpassad vattentoalett och två vattentoaletter i närheten av badbryggan. För att ta sig till toaletterna behöver du korsa en yta med gräs och packad jord.
  • Badrullstol - För dig som använder rullstol och vill komma ner i vattnet finns en badrullstol att låna gratis. Den går att rulla i sanden men det krävs att någon skjuter på. Badrullstolen finns att låna vid kioskens uthyrning.
  • På Byske havsbad finns restaurang, café och kiosk som har öppet under sommarsäsongen.

Det är endast tillåtet att parkera på anvisade parkeringsplatser. Du får inte parkera efter vägen vid badet. Det beror på att räddningstjänsten snabbt måste kunna komma fram i händelse av olycka.

Med regiontrafiken kan du åka buss till Byske. Närmaste hållplats är Ringvägen och därifrån är det ca 1 km promenad till havsbadet. Från Skellefteå tar det ungefär 45 minuter med buss.

Cerkarier är en parasitlarv som kan angripa människor. Det tränger inte in genom huden men kan orsaka klåda som kan sitta i upp till en vecka.

Cerkarier är ovanliga i badvatten i Skellefteå kommun, men det kan hända vid enstaka tillfällen.

Duscha alltid efter att du badat.

Nej, det är inte tillåtet att dyka från badbryggorna.

Skellefteå kommun rensar och kontrollerar botten på kommunala badplatser för att säkerställa att det inte finns föremål som besökare kan skada dig på.

Innan du hoppar eller dyker från klippor och höga höjder är det viktigt att du kontrollerar så det inte finns hinder eller föremål under vattenytan som du kan skada dig på.

Hitta hit

Kör E4 söderut och sväng in till Bureå efter Norra Kustvägen. Ta av från Norra Kustvägen till Skärvägen och följ Bureälven till Disponentvägen. Från Disponentvägen tar du av mot Skepparvägen och följer den hela vägen ut till havet. Du kan följa skyltningen från Bureå till Bureå havsbad.

Öppna vägbeskrivning med Google maps Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Så här ser det ut på Byske havsbad

Byske havsbadFörstora bilden
Senast uppdaterad: