Danielsten badplats

Danielstens havsbad ligger cirka en kilometer öster om Bureå. Här finns en långgrund strand med finkornig sand, volleybollplan, omklädningsrum, toaletter och lekplats. Innan du kommer in till havsbadet så hittar du en badplats tillåten för hästar, och en bit längre fram även för hundar, skyltar finns.

Tabellen beskriver badplatsen och dess funktionalitet

Danielsten

Typ av botten

Sand

Typ av vatten

Hav

Brygga

Nej

Mat och dryck

Nej

Omklädningsrum

Ja

Toalett

Ja

Bord och stolar

Information saknas

Vindskydd/grillplats

Ja

Hund och häst tillåtna, se skyltning

Ja

Frågor och svar

Parkering finns i direkt anslutning till badplatsen.

Med länstrafiken kan du åka buss till Bureå. Närmaste hållplats är Bureå torg och därifrån är det ca 2,5 km promenad till havsbadet. Från Skellefteå tar det ungefär 30 minuter med buss.

Cerkarier är en parasitlarv som kan angripa människor. Det tränger inte in genom huden men kan orsaka klåda som kan sitta i upp till en vecka.

Cerkarier är ovanliga i badvatten i Skellefteå kommun, men det kan hända vid enstaka tillfällen.

Duscha alltid efter att du badat.

Nej, det är inte tillåtet att dyka från badbryggorna.

Skellefteå kommun rensar och kontrollerar botten på kommunala badplatser för att säkerställa att det inte finns föremål som besökare kan skada dig på.

Innan du hoppar eller dyker från klippor och höga höjder är det viktigt att du kontrollerar så det inte finns hinder eller föremål under vattenytan som du kan skada dig på.

Hitta hit

Från Skellefteå centrum kör E4 söderut och sväng in till Bureå efter Norra Kustvägen. Ta av från Norra Kustvägen till Skärvägen och följ Bureälven till Disponentvägen. Från Disponentvägen tar du av mot Skepparvägen och följer den hela vägen ut till havet. Du kan följa skyltningen från Bureå till Bureå havsbad.

Öppna vägbeskrivning med Google maps Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad: