Falkträskbadet

Falkträskbadet ligger några kilometer sydväst om centrala Skellefteå och erbjuder en stor gräsyta och en mindre sandstrand.

Här badar du i en insjö. Här finns två bryggor, varav en som är tillgänglighetsanpassad för rullstol och personer med nedsatt syn. Här finns omklädningsrum, toaletter, lekplats, grillring med vindskydd, bord och bänkar samt en kiosk under sommaren.

Tabellen beskriver badplatsen och dess funktionalitet

Falkträskbadet

Typ av botten

Sand och gräs

Typ av vatten

Sjö/insjö

Brygga

Ja

Mat och dryck

Ja

Omklädningsrum

Ja

Toalett

Ja

Bord och stolar

Ja

Vindskydd/grillplats

Ja

Hund tillåtet

Nej

Frågor och svar

bada i falkträsket

Vid badet i Falkträskets badplats finns en badbrygga som är tillgänglighetsanpassad för rullstol och personer med nedsatt syn.

Falkträsket är en insjö som ligger några kilometer sydväst om centralorten i Skellefteå. Badplatsen är mycket populär under sommarens varma dagar då hela området kan vara fullt med badande människor.

Badbryggan är en stabil flytbrygga med ett stadigt räcke att hålla i på den vänstra sidan.

Här finns:

  • En tillgänglighetsanpassad vattentoalett samt fyra vattentoaletter i anslutning till parkeringen. Toaletterna hålls öppna under badsäsongen.
  • En grillring på området som är upphöjd så att personer i rullstol kan sitta runt grillringen.
  • Kioskservering under sommarlovet.


Parkering finns i direkt anslutning till badplatsen samt tillhörande väg. Det är endast tillåtet att parkera på anvisade parkeringsplatser. Du får inte parkera efter vägen vid badet. Det beror på att räddningstjänsten snabbt måste kunna komma fram i händelse av olycka.

Karta över Falkträskbadets parkeringarFörstora bilden

Närmaste busshållplats är på Lantmannagatan, södra Sunnanå, som ligger efter linje 3. Från busshållplatsen till badet är det ca 1,5 km.

Nej, det är inte tillåtet att dyka från badbryggorna.

Skellefteå kommun rensar och kontrollerar botten på kommunala badplatser för att säkerställa att det inte finns föremål som besökare kan skada dig på.

Innan du hoppar eller dyker från klippor och höga höjder är det viktigt att du kontrollerar så det inte finns hinder eller föremål under vattenytan som du kan skada dig på.

Cerkarier är en parasitlarv som kan angripa människor. Det tränger inte in genom huden men kan orsaka klåda som kan sitta i upp till en vecka.

Cerkarier är ovanliga i badvatten i Skellefteå kommun, men det kan hända vid enstaka tillfällen.

Duscha alltid efter att du badat.

Hitta hit

Falkträsket ligger några kilometer sydväst om centrala Skellefteå i stadsdelen Falkträsket. Kommer du från Skellefteå så tar du av från Skråmträskvägen eller Lantmannagatan mot söder på Falkträskvägen. Badplatsen är synlig från vägen.

Badplatsen är mycket populär under sommarens varma dagar då hela området kan vara fullt med badande människor så cykel är att föredra framför bil då tillåtna parkeringsplatser är begränsade.

Öppna vägbeskrivning med Google Maps Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: