Sjöbosands badplats

Sjöbosand har en fin sandstrand som är särskilt omtyckt bland barnfamiljer. Här finns toaletter, omklädningsrum, grillring med vindskydd och en kiosk under sommaren.

Tabellen beskriver badplatsen och dess funktionalitet

Sjöbosands badplats

Typ av botten

Både sand och gräs

Typ av vatten

Sjö/insjö

Brygga

Nej

Mat och dryck

Ja

Omklädningsrum

Ja

Toalett

Ja

Bord och stolar

Ja

Vindskydd/grillplats

Ja

Hund tillåtet

Nej

Frågor och svar

Parkering finns i direkt anslutning till badplatsen. Respektera stugägarnas egna parkeringar.

Flygbussarna går ut till Skellefteå airport. Från flygplatsen kan du gå 1,7 kilometer för att komma till Sjöbosands badplats. Läs mer om flygbussens avgångstider på Skellefteå buss webbplats Länk till annan webbplats..

Nej, det är inte tillåtet att dyka från badbryggorna.

Skellefteå kommun rensar och kontrollerar botten på kommunala badplatser för att säkerställa att det inte finns föremål som besökare kan skada dig på.

Innan du hoppar eller dyker från klippor och höga höjder är det viktigt att du kontrollerar så det inte finns hinder eller föremål under vattenytan som du kan skada dig på.

Cerkarier är en parasitlarv som kan angripa människor. Det tränger inte in genom huden men kan orsaka klåda som kan sitta i upp till en vecka.

Cerkarier är ovanliga i badvatten i Skellefteå kommun, men det kan hända vid enstaka tillfällen.

Duscha alltid efter att du badat.

Hitta hit

Badplatsen ligger ca 20 km sydöst om Skellefteå centrum, i närheten av Skellefteå airport. Följ skyltning mot flygplatsen. Om du kommer från Bureå/E4 så passerar du flygplatsen och kommer du från Burträskvägen så ligger badplatsen ca 1,6 km före flygplatsen. Det är skyltat från väg 774.

Öppna vägbeskrivning med Google maps Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad: