Nu kör vi!

Över trettio hushåll sökte till Minimeringsmästarna Skellefteå. Vi har haft ett tufft val men fem hushåll är nu utvalda. Blir du också sugen? Du kan hänga på och bli digital Minimeringsmästare.

Tillsammans når vi en #nöjdpunkt!

Hemmet väller över av grejer, tiden räcker inte till, pengarna försvinner till höger och vänster och samtidigt så läser vi nyheterna om att vi befinner oss i en rådande klimatkris. Får du ångest? Det är du inte ensam om. Men hur ska vi göra för att vända på steken? Hur når vi punkten där vi är nöjda och tillfreds med det vi redan har och får mer tid för familj och vänner?

Ja, då kan man hänga på Minimeringsmästarna. ​I år deltar över sextio kommuner och Skellefteå kommun är en av dem. För de hushåll som valts ut kommer vi att ordna lokala träffar och ge stöd och inspiration under hela resan. Hushållen kommer att genomföra utmaningar utifrån de olika teman som träffarna har. Följ oss gärna på social media genom att söka på #minimeringsmastarna. Häng på Skellefteås hushåll och dela gärna deras inlägg framöver. Vi kan lova att det blir ett både roligt och lärorikt år. I oktober 2022 utses både Sverigevinnare och Skellefteå kommunvinnare.

Minimeringsmästarnas webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Så här gör du:

Du som inte hunnit anmäla dig eller inte blivit utvald att delta i Sverigekampen kan bli digital minimeringsmästare.

Den som följer Minimeringsmästarna på Instagram och Facebook kan också genomföra samma utmaningar som hushållen i tävlingen och har då chans att vinna mindre priser. För att ha chans att vinna behöver deltagarna göra utmaningar, dela på sociala medier och rapporterna in på minimeringsmästarnas hemsida. Digitala minimeringsmästare = poäng till kommunen. De kommunerna med flest digitala följare per deltagande hushåll får extra poäng.

Så här gör du.

  • Följ Minimeringsmästarna på Instagram eller Facebook.
  • Genomför de utmaningar som postas under året
  • Dela med dig av hur du genomförde utmaningen genom att lägga upp en bild eller film på facebook eller Instagram när du genomför utmaningen.
  • Tagga @minimeringsmastarna och gärna #minimeringsmastarnaSkellefteå
  • Rapportera in på hemsidan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och var med i utlottningen av mindre priser
  • Viktigast av allt - ha roligt!

Mer information hittar du på Minimeringsmästarnas webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hjälp oss förbättra webbplatsen!

Om du inte hittar informationen du sökte efter, klicka på nej-knappen nedan och skicka oss ett meddelande om vad som saknas.

Senast uppdaterad:
Till toppen
0910-73 50 00

Besöksadress: Stadshuset,
Trädgårdsgatan 6, Skellefteå

kundtjanst@skelleftea.se