AKTÖRER PÅ CAMPUS

Nuiteq ”Årets Nybyggare 2021”

”Årets Nybyggare 2021” finns på Campus Skellefteå. Vi säger stort grattis till entreprenören och företagaren Harry van der Veen som under måndagskvällen tilldelades Konung Carl XVI Gustafs pris ”Årets Nybyggare 2021”

Motiveringen lyder

"Här har vi en karismatisk entreprenör som grundade företaget vid 25 års ålder. Innovationsnivån är hög med den fingerfärdiga tekniken och det sker en ständig utveckling. Företaget har uppmärksammats för sina framgångar internationellt och har kunder i fler än sjuttio länder. De bidrar med pedagogisk utveckling runt om i världen och att lärande ska kunna bli mer engagerande såväl i klassrum, som på arbetsplatser och på distans. Grundarens motto smittar lätt av sig "en dag utan skratt är en bortkastad dag".

Nuiteq, är ett av Västerbottens tio mest snabbväxande företag som i ett decennium har de haft sitt huvudkontor på Campus Skellefteå där de i dag huserar de på en yta av 340 kvadratmeter med utsikt över Skellefteälven. Med 13 personer vid huvudkontoret och totalt cirka 30 anställda, där de övriga sitter på kontor i Brasilien, USA och Canada.

Expansiv utveckling

Harry flyttade från Nederländerna till Skellefteå 2007 för att genomföra sitt examensarbete vid Luleå tekniska universitet. Företagets produkt, som är resultatet av hans examensarbete, är unik mjukvara för touchskärmar som säljs under varumärket Snowflake och som distribueras i över 70 länder. Störst användning har produkten numera inom utbildningsområdet bland annat med en online-lösning för läxor. Harry van der Veen prisades 2017 som ”Best Global EDTech Leader” i världstävlingen “The Tech Edvocate”.

– För oss är det här ett perfekt ställe att vara på eftersom vi har ett mycket nära samarbete med några av Luleå tekniska universitets utbildningar där de flesta av våra ingenjörer har studerat, säger Harry.

Nuiteq med Harry i spetsen är en fantastisk representant för Campus Skellefteå som nav för utveckling som inspirerar och visar att allt är möjligt om man jobbar hårt och tror på sin idé.

Mer om Nuiteq Länk till annan webbplats.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
17 mars 2022