Science City

Anna Mård ny VD för Skellefteå Science City

Anna Mård, Piteå, har utsetts till ny vd för Skellefteå Science City. Hon tillträder tjänsten i april. “Jag är förstås väldigt glad och stolt över förtroendet. Att få jobba med innovation och hållbar utveckling i en stad där det händer så mycket känns oerhört inspirerande”, säger hon.

Anna Mård kommer närmast från en roll som teamchef på fullservicebyrån Oh My. Hon har en bakgrund som affärsutvecklare, projektledare och innovationsledare och har i flera år jobbat inom Solander Science Park och Piteå Science Park. Det sista året som innovationschef och ansvarig för science park-verksamheten.

- Gänget på Skellefteå Science city har lyckats bygga upp något väldigt bra på kort tid. Jag hoppas att tillsammans med styrelsen och alla duktiga medarbetare kunna fortsätta utveckla verksamheten till nästa nivå.

Skellefteå Science City kommer att flytta till Campus Skellefteå och där bidra till att utveckla Skellefteå Science Park, en samverkansarena som ska stärka Skellefteå. Den pågående samhällsomvandlingen förstärker behovet av samverkan mellan såväl offentlig, privat som idéburen verksamhet, innovativa lösningar och företagsutveckling.

– Vi kommer behöva väldigt många nya människor i Skellefteå och det blir viktigt med kopplingar till universiteten och näringslivet när hela kommunen växer. En fördel med att vara på Campus Skellefteå är förstås det nära samarbetet med universitet och utbildningsaktörer. Här ska vi skapa en plats som attraherar duktiga och kreativa företag, entreprenörer och talanger, säger Anna Mård.

Skellefteå Science City, som funnits sedan 2015, har huvuduppdraget att utveckla ett hållbart och internationellt konkurrenskraftigt innovationssystem. Bolaget har i dag ett tiotal anställda och den nya vd:n tillträder i april.

– Vi är glada över att kunna välkomna Anna Mård som ny vd för Skellefteå Science City. Annas erfarenheter från att ha varit med och byggt att bygga upp en liknande verksamhet i Norrbotten, liksom de nätverk hon för med sig, kommer att vara mycket värdefulla när bolaget nu ska ta nästa steg för att möta framtiden i Skellefteå, säger Monica Widman Lundmark, ordförande i Skellefteå Science Citys styrelse.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
17 mars 2022