Näringsliv

NUITEQ firar 15 år med personal från jordens alla hörn

Det är extra livat på Campus Skellefteås nordöstra flygel. Under två veckor har mjukvaruföretaget NUITEQ bjudit in sin personal från sju länder för att fira sitt 15 årsjubileum. Harry van der Veen, företagets medgrundare och VD har samlat sitt team för att under två veckor jobba i grupper där utveckling och innovation är i fokus.

Vi har personal i Sverige, Tyskland, Brasilien, Puerto Rico, Dominikanska Republiken, Indien, USA och Kanada. Som tur är utvecklar vi en egen kommersiell videomöte lösning NUITEQ Stage för distansarbete med andra ord vi lever som vi lär!

Innovation Lab

På Nuiteq har man en utvecklad företagspolicy som kallas Innovation Lab, där utvecklare får göra egna projekt och de ideér används sedan för att se över om det går att kommersialisera dem, om inte, kan
de vara en god inspiration för att bli intressanta delar i andra projekt vi har berättar Harry. Nu har man under två veckor jobbat teamet i grupper där utveckling och innovation är i fokus.


NUITEQ jobbar under dessa veckor inom flera områden bland annat EdTech, gamification,
säkra interaktiva videomöten och cybersäkerhet. Men det är inte bara jobb som sker under
dessa två veckor. Varje dag sker minst ett event för att stärka teamandan. Allt från matprovning,
bowling, laser tag och inte minst daglig cricket-turnering på Campus. Indierna har ju detta som nationalsport så vi får rejält med spö av dem, säger Harry.

- Det är så roligt att få lära sig från alla kulturer, vi jobbar alla på samma företag men har så otroligt olika erfarenheter. I allt från ledarskap till mjukvaruutveckling, säger Harry.

Den internationella personalen gillar verkligen Campusområdet och att det är så lugnt, fint och
exotiskt här i Skellefteå.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
3 oktober 2022