Student

Välbesökt studentevent på Campus

350 nya studenter och studerande på universitets- och högskoleutbildningar i Skellefteå var på plats på Start-Up-event på Campusområdet och fick ta del av erbjudanden, prova på, och få en bättre bild av både Campus och Skellefteå. Träffa varandra och Studentcentrum. Lyssna på trevlig musik som Kulturföreningen Mullberget bjöd på från scenen.

Vi vet att en bra studietid beror mycket på trivsel och stöd och hjälp när energin kniper och då finns vi här.

Erika Svanborg Ekström fanns på plats med det nystartade Studentcentrum för att prata om vilken stöd och hjälp man som student på Campus eller boende i Skellefteå och studerande på distans. Det var stort intresse bland de studenter som var på plats.

Studentcentrum StartUp

Stort intresse, fint väder och levande musik

De drygt 20-talet utställare som fanns på plats under luncheventet erbjöds chansen att prova på olika sporter och aktiviteter, ta reda på mer om utbudet i Skellefteå, få koll på evenemang, restauranger, caféer, shopping men självklart även tips på fritidsaktiviteter hela året.

Här kunde studenterna även passa på att ställa frågor om boende, vad som händer i Skellefteå när det gäller karriärvägar, näringsliv och samhällsutveckling.

Vad man ska tänka på när det gäller sin ekonomi och hur man gör den obligatoriska tillfälliga eller mer permanenta adressändringen.

Solen gassade och med musikunderhållningen med Mullbergets förening som bjöd på från scenen blev det en perfekt inramning på eventet.

Studenter Campus Skellefteå

På Campus Skellefteå finns Luleå Tekniska Universitet, Umeå Universitet och Mälardalens Universitet tillsammans med Yh-aktörer som Futuregames, Skellefteå kommun, Teknikhögskolan mfl.

Ett nytt initiativ är också Green Flight Academy som bedriver flygutbildning med en modern flygplansflotta från Skellefteå Airport, en av världens första fossilfria flygplatser med huvudkontoret i Skellefteå och med studenter på plats från olika delar av världen.


Sidinformation

Senast uppdaterad:
3 januari 2024