Student

Studentföreningen bidrar
till ett roligare studentliv

Studentföreningen i Skellefteå har som huvudsakligt syfte att skapa en trivsam miljö för studenter och se till att det finns mycket att göra vid sidan av studierna.

Vi har undersektioner som ordnar event och aktiviteter för studenterna i Skellefteå. Det kan exempelvis vara spel-, film- eller brädspelskvällar på kårhuset STOCK, säger ordföranden Eh Soe.

Arbetet inom Studentföreningen Campus Skellefteå (SFCS) sker ideellt och drivs av studenter. Förutom att bidra till en givande studietid så stöttar föreningen även studenterna i att hitta rätt kontaktpersoner om det uppstår frågor eller bryderier.

– Att representera studenterna och bidra till ett ännu bättre studentliv i Skellefteå såg jag som en kul möjlighet. Det var därför jag gick med i styrelsen, säger vice ordförande Emil Andersson och fortsätter:

– Det ser väldigt bra ut i år, med många ettor som engagerar sig i studentlivet. Vår uppgift är att se till att det förblir så.

Coronapandemin har de senaste åren inneburit till en rejäl minskning av studentaktiviteter. Nu ser styrelsen fram emot ett läsår utan restriktioner.

– Det blir spännande att se hur det blir nu när människor får vara ute och röra på sig, säger sekreterare Karl Ankert.

– Det är också roligt att vi har fler internationella studenter än normalt på Campus Skellefteå och vi siktar på att göra alla aktiviteter mer tillgängliga för dem också, säger informationsansvarige Simon da Silva.

Studentcentrum StartUp

Fakta

Styrelsen Studentföreningen Campus Skellefteå

Ordförande: Eh Soe.

Vice ordförande: Emil Andersson.

Kassör: Oskar Björnwid.

Infoansvarig: Simon da Silva.

Sekreterare: Karl Ankert.

Studentföreningen på Facebook: https://www.facebook.com/StudentforeningenCampusSkelleftea/ Länk till annan webbplats.

 

Sidinformation

Senast uppdaterad:
17 november 2023