Näringsliv

NUITEQ förvärvas av USA-baserade EdTech-ledaren Clear Touch

Nuiteqs partner sedan närmare ett decennium, Clear Touch med 70 anställda, fanns med på The Financial Times lista över USA:s snabbast växande företag under 2020 och med huvudkontor i South Carolina och förvärvar nu Nuiteq.

Vi ser fram emot de många fantastiska möjligheter som ligger framför oss med våra kombinerade strategier”, säger Nuiteqs vd Harry van de Veen.

Nuiteq (Natural User Interface Technologies AB) har verkat på Campus i Skellefteå sedan starten 2007 där de arbetat med så kallade kollaborativa lösningar. Vd Harry van der Veen var en av grundarna och där NUITEQ Snowflake är en mjukvarusvit med samarbetsapplikationer, spel, verktyg och läroplansanpassat utbildningsinnehåll för lärare och elever som gör undervisning och lärande roligare, engagerande och minnesvärd i klassrummet.

Förvärvet av NUITEQ passar Clear Touchs vision som en framåtblickande, innovationsinriktad teknikleverantör. Med köpet av NUITEQ kommer Clear Touch att kunna fortsätta på sin snabbt växande bana och fortsätta tillhandahålla kommunikationslösningar tillsammans med en pålitlig partner.

Clear Touchs styrelseordförande Keone Trask uttrycker i ett pressmeddelande:

Vi ser fram emot de många fantastiska möjligheter som ligger framför oss med våra kombinerade strategier. Vi är glada över att kunna fortsätta denna anmärkningsvärda resa tillsammans och ytterligare utnyttja varandras styrkor, samt att genomföra våra ambitiösa mål.

Clear Touch berättar att förvärvet av Nuiteq passar det amerikanska företaget bra i dess fortsatta tillväxtsatsning och Nuiteq kommer att fortsätta att verka under sitt eget varumärke och fortsätta att utveckla och leverera mjukvara för kunder i över 70 länder, samt partners.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
16 februari 2023