"rootPage" is not defined.

SUA

MDU satsar på utbildning i Skellefteå

Mälardalens universitet, MDU, vill vara med och bidra till den gröna omställningen och kompetensutvecklingen i norr. Under de kommande tre åren satsar universitetet därför 60 miljoner kronor för att utveckla och bedriva utbildning i Skellefteå.

SUA, Skellefteå Universities Alliance, en ny modell för Sverige i syfte att skapa en allians av nationella och internationella lärosäten som verkar tillsammans för att möta det akuta behovet av  högre utbildning på en plats. SUA ska också fungera som en testbädd för akademisk innovation.

MDU är snabba att stötta det arbetet.

– SUA är ett initiativ från Skellefteå kommun, som vi på MDU stöder. Hela sektorn behöver utvecklas för att kunna erbjuda relevanta och attraktiva utbildningar i framtiden. Vi kan därför använda den här arenan för att – helt i linje med vår vision – vara progressiva och utveckla flexibla och innovativa utbildningslösningar, säger Martin Hellström, rektor vid MDU.

Utbildningssatsningen kommer att ske i olika faser med hybdridundervisning som ett första steg vilket senare kompletteras med campusundervisning. Ambitionen är på sikt att MDU ska erbjuda 250 utbildningsplatser i Skellefteå.

Under morgondagen kommer Kung Carl XVI Gustaf, Kungliga ingenjörsvetenskapsakademiens preses Marcus Wallenberg och vd Tuula Teeri tillsammans med ungefär 30 representanter från näringsliv, myndigheter och högskolor, besöka Campus Skellefteå för att samtala om SUA.

Rektor vid MDU Martin Hellström. Foto: Harald Nilsson

Rektor vid MDU Martin Hellström. Foto: Harald Nilsson

Sidinformation

Senast uppdaterad:
31 januari 2024