LTU Business

LTU Business kärnverksamhet är uppdragsutbildning, affärsutveckling för små och medelstora företag samt kommersialisering av forskningsresultat från Luleå tekniska universitet.

Företagets verksamhet är indelad i fyra affärsområden:
Utbildningar och program
Utbildningsportföljen består främst av uppdragsutbildningar samt ett urval av fasta kurser. Några exempel är: Korta vägen – högskoleinsatser för utländska akademiker, utvecklingsprogram och ledarskapsprogram för små och medelstora företag samt affärsutvecklingsprogram för besöksnäringen.

Kommersialisering
LTU Business arbetar med kommersialisering av forskningsresultat och idéer från forskare och studenter vid Luleå tekniska universitet. Företaget har även uppdraget att ta affärsmässiga beslut om vilka intellektuella rättigheter som bolaget LTU Licens AB ska köpa från forskare vid universitetet.

Tjänster för små och medelstora företag
LTU Business har i uppdrag att få till stånd fler samarbeten mellan regionens företag och universitetet. Regionen är Västerbotten och Norrbotten, och företagen är främst små och medelstora. LTU Business har också uppdrag från myndigheten Tillväxtverket att verka som ett av de nationella Enterprise Europe Network-kontoren som hjälper företag att ta sig ut på den internationella marknaden.

Specialistuppdrag
Specialisttjänsterna handlar främst om projektlednings- och utredningsuppdrag och oftast inom områden där LTU Business och Luleå tekniska universitet har expertkompetens.

Vill du veta mer kontakta LTU Business eller besök deras webbplats

Gå till LTU Business egen webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
18 mars 2022

Hjälp oss förbättra webbplatsen!

Om du inte hittar informationen du sökte efter, klicka på nej-knappen nedan och skicka oss ett meddelande om vad som saknas.