Välkommen ny student!

Campus Skellefteå är en plats för kunskap och lärande. Här finns flera utbildningsanordnare, var och en ansvariga för sitt utbud sina studenter. Men det finns också en hel del annat som man som ny student vill man ha koll på, som studentlägenheter, studierum, Studentföreningen, studievägledning, studiestöd, studenthälsa och vad som händer på Campus Skellefteå och i Skellefteå.

Och du vet väl om att student på campus omfattar så väl universitetsstuderande som studerande på Yh.

Bostadsgaranti

Många oroar sig för hur de ska bo under studietiden. Men vi är medvetna om hur viktigt boendet är när man studerar och du är viktig så därför erbjuder vi dig som studerar en högre utbildning under vissa former på Campus Skellefteå en bostadsgaranti. Du behöver då bara mantalsskriva dig i Skellefteå, om du inte redan gjort detta så gör du en tillfällig flyttanmälan.

Skellefteå har en unik bostadsgaranti och har fått grönt ljus år efter år av oberoende granskning. Just nu erbjuds bostäder främst på Campusområdet med 1 min promenad till lektionssalar, bibliotek, restaurang & kafé, träningshall, Studenthus och Studentpub. För att på ytterligare fem minuter ta en promenad över den vackra älven och nå centrumkärnan med dess utbud. Hyran är låg, hyresuppehåll under sommaren, Wifi och bra allmänna utrymmen.


Studentstöd och service

Förutom Campus Skellefteås egna servicefunktioner som kan nyttjas av samtliga studenter och högskolestuderande (Yh) även finns Umeå universitet studentservice samt Luleå tekniska universitet Studenttorg på Campus Skellefteå. Hit kan du, som läser någon av deras utbildningar eller vill veta mer, vända dig för Passerkort som ger till tillträde till meröppet in till biblioteket, campushallen, studentgrupprummen och datasalarna. Skriva Tenta, boka studierum eller studiehjälp.

Studentservice innehåller en hel del som kan förenkla för dina studenter under studietiden. Det finns fantastiska studiemiljöer där alla är välkomna att hitta sin plats för enskild studiero eller för att tillsammans jobba i grupp eller bara hänga. Till detta erbjuds en hel del stöd för att underlätta i studierna.  


Studera på distans eller på annan ort

Att plugga på distans kan se ut på lite olika sätt. Den kan innehålla en eller flera träffar på Campus Skellefteå, eller på respektive universitet medan andra är distans utan träffar. I det senare fallet sker allt över internet. Om du studerar på någon av dom närliggande universiteten eller helt på distans så har du möjlighet att ta del av viss service från Campus Skellefteå.

VFU - verksamhetsförlagd utbildning

VFU är den verksamhetsförlagda delen av en utbildning och Under VFU ges studenter möjlighet att träna och utveckla sina färdigheter inom sitt område. Men också information om annat som kan göra din studietid enklare och mer givande. Skellefteå, en växande stad med målet att 90 000 invånare år 2030 ska bo här i en vacker, rättvis och hållbar stad där det ska finnas plats för alla. Då behövs du mer än någonsin, du som vill jobba med människan i centrum. Inom vård och omsorg, som lärare och pedagog eller som socionom.

Du är välkommen till Campus Skellefteå och här finns en rad fördelar som du kan läsa mer om.

CV - centrum för vägledning

På CV kan du som studerar eller vill studera hitta svaren du söker. Här får du information om studier, utbildningar, yrken och arbetsmarknad. Tillsammans med en studie- och yrkesvägledare får du bolla tankar och idéer samt göra en studie- och yrkesplan. Se möjligheter utifrån dina förutsättningar och intressen.

Program- och kursstart

För information kring program och kursstarter ansvarar respektive utbildningsanordnare och den informationen ges via dom.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
23 juni 2022

Hjälp oss förbättra webbplatsen!

Om du inte hittar informationen du sökte efter, klicka på nej-knappen nedan och skicka oss ett meddelande om vad som saknas.