Studentboende med bostadsgaranti

Många oroar sig för hur de ska bo under studietiden. Eftersom vi är medvetna om hur viktigt boendet är när man studerar så erbjudes alla som studerar en högre utbildning på Campus Skellefteå en studentbostad via bostadsgarantin.

Skebo har en unik bostadsgaranti som gäller dig som blivit antagen på minst 18 veckor vid universitet och Yrkeshögskola som är platsförlagd i Skellefteå. Du behöver bara folkbokföra dig i Skellefteå.

Programstudenter på Campus Skellefteå ges första tur och därefter i mån av plats erbjuds även studenter som gör praktik eller VFU i Skellefteå.

Om du inte redan gjort detta så behöver du göra en tillfällig flyttanmälan. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Från hösten 2023 har behovet av studentbostäder överskridigt tillgången och det jobbas på att tillgodose behovet i form av tillfälliga lösningar och genom byggandet av nya studentbostäder.

Bo nära

Skebo har studentbostäder, alla med gångavstånd Campus Skellefteå och centrum. De flesta studentrummen är möblerade och självklart ingår bredband, värme och vatten i den fasta och låga månadshyran. Du kommer att häpna över hur mycket du får över till annat. Välkommen till en härlig studietid!

Här hittar du all information gällande studentbostäderna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vill du se mer om vilka möjligheter du har att hyra bostad i Skellefteå så kika in på länken nedan.

Hyra Bostad i Skellefteå

Här byggs det i Skellefteå

Det är lätt att trivas i Skellefteå, Välkommen!

VFU i Skellefteå

När du valt att göra din VFU i Skellefteå så omfattas du i mån av plats under dessa veckor av Skebos bostadsgaranti för för studenter. Bostadsgarantin tillfaller i första hand studenter inskrivna vid utbildningsutbudet för högre utbildning på Campus Skellefteå men därefter ska VFU-studenter tillsammans med doktorander och VUX-studenter inom vissa kategorier prioriteras.

Mer information via Skebo Länk till annan webbplats.

Övriga alternativ till tillfälligt boende:

Kontakta Studentföreningen

Region Västerbotten kan ev också ha tillgång till övernattningsalternativ.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
22 mars 2024