VFU - student

VFU- Sjuksköterskeprogrammet

Du som studerar till sjuksköterska är välkommen att göra din praktik inom Skellefteå kommuns hälso- och sjukvård. Här erbjuds verksamhetsförlagd utbildning både inom vård och omsorg samt inom stöd och service för personer med funktionsnedsättning.

Din verksamhetsförlagda utbildning kan exempelvis vara på ett särskilt boende för äldre, eller så kan du praktisera inom hemvården där personer får sjukvård i sina hem.

Du får en bra lärmiljö i Skellefteå kommun

Vi har en stöttande, kollegial och välkomnande lärmiljö, där du har tillgång till en skrivplats, dator och internetuppkoppling. Våra handledare är genuint intresserade av att handleda studenter och du får en bra introduktion från start. Du får växa med ansvaret då man arbetar med personcentrerad vård och du får möta många olika patienter med varierande sjukdomsbilder och behov. Gradvis får du delta mer aktivt och självständigt i arbetsuppgifterna.

Skellefteå kommuns vård- och omsorgsavdelning har byggt upp en unik lärmiljö för att göra vård, omsorg och stöd ännu bättre. På Lärcentra kan medarbetare och studerande testa och öva på många olika moment i var dags arbete. Det handlar om att samskapa, lära och sprida.

Du får goda chanser till jobb

Du har möjlighet att arbeta hos oss både under studietiden och under ferier, och när du är färdigutbildad sjuksköterska har du goda möjligheter till anställning.

Kontakter

Anna Vikberg Olofsson, Huvudhandledare, Skellefteå kommun
anna.vikbergolofsson@skelleftea.se
Kundtjänst 0910-73 50 00, 076-1355205

www.skelleftea.se Länk till annan webbplats.

VFU Region Västerbotten

Är du sjuksköterskestudent och funderar på att göra din verksamhetsförlagda utbildning på Skellefteå lasarett? Här får du ett strukturerat VFU-koncept med god tillgång till engagerade handledare.

Här kan du läsa om Region Västerbottens hälso- och sjukvård Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Avtal och annan nyttig information

Sidinformation

Senast uppdaterad:
30 maj 2024