Utbildningsanordnare

På Campus finns flera olika utbildningsanordnare som erbjuder utbud av utbildningar, program och kurser. Här finner du utbud via universitet, högskola, Yh och Vuxenutbildning. Här sker samarbete i olika former för att kunna erbjuda så mycket som möjligt för dig som vill lära mer.

Green Flight academy

Sustainable Flight Academy

Become an airline traffic pilot in our 20 months non-stop training programme and obtain an EASA CPL/ME/IR license.

Vuxenstudier

Du kan studera i den kommunala vuxenutbildningen från höstterminen det år du fyller 20 år eller när du har fått din gymnasieexamen/studiebevis. Det kostar ingenting att studera här, men litteraturen måste du köpa själv. Prioriterade är du med kort tidigare utbildning eller funktionshinder.

Vux i Skellefteå

Luleå tekniska universitet

På Campus Skellefteå finns Luleå tekniska universitet sedan många år. Här ges program och kurser inom en rad områden. Men Campus Skellefteå erbjuder särskilt stöd för dig som studerar följande distansutbildningar:

Mälardalen universitet

Mälardalens högskola/universitet (MDH) är en av Sveriges största högskolor och med över 16 000 studenter som läser kurser och program inom bland annat smart produktion, inbyggda system, artificiell intelligens, ekonomi och marknadsföring, innovationsteknik och miljö. Nu finns de även på Campus Skellefteå. Campus Skellefteå har i samarbete med Mälardalens Högskola möjlighet att öka förutsättningarna att tillgodose olika behov från både näringsliv och övriga samhället i områden som rör smart industri, industriella tillämpningar och nya produktionssystem. Nu erbjuds intressanta utbildningar inom en rad områden med stöd och hjälp lokalt även för distansutbildningar med lokala grupperingar, studierum, litteratur och andra fördelar.

Läs mer om Mälardalens högskola för smart produktion Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ansvariga för kurserna Svante Sundquist och Stefan Eck på Mälardalens högskola.

Umeå universitet

På Campus Skellefteå finns Umeå Universitet. Här kan du se deras aktuella universitetsprogram och kurser som de erbjuder i Skellefteå. Här finns också ett kliniskt träningscenter (KTC) på Skellefteå lasarett. På KTC bedrivs lärarledd undervisning för studenter vid Sjuksköterskeprogrammet samt olika yrkeskategorier som är anställda vid Region Västerbotten.

KTC Skellefteå Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Umeå universitets utbildningar i Skellefteå Öppnas i nytt fönster.

Arctic Game Lab

Det är lätt att imponeras av Skellefteås internationella framgångar inom den kreativa näringen. Skellefteå har gjort sig känd som ett globalt kluster av företag inom allt från digitala medier och design till spelutveckling, film och kommunikation. Arctic Game Lab, Sveriges snabbast växande spelkluster, finns representerade på Campusområdet med ett tiotal grafik- och spelföretag som är i ständigt behov av nyrekryteringar. Läs mer om Arctic Game Lab Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Future games

Start your career in games here! Läs mer om utbildningar och studentprojekt på Future Games Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
1 december 2021

Hittar du inte vad du söker?

Om du inte hittar informationen du sökte efter, klicka på nej-knappen nedan och skicka oss ett meddelande om vad som saknas.