Industri & Tillverkning

Sysselsättningen inom byggbranschen och delar av tillverkningsindustrin väntas öka. Tillverkningsindustrin i Skellefteå har sitt ursprung i den resursrika miljön där driftiga och kreativa entreprenörer har löst gamla problem på nya sätt och totalt förändrat hela marknader inom sina olika segment.

Du kan lära dig mer på olika sätt.

Uppdragsutbildning, fristående kurser, Yrkeshögskola, Universitet eller en yrkesutbildning.

T2 College

Ett erbjuder ett intressant utbud tillsammans med industriföretagen för att skapa en hållbar utveckling inom industrin. Här tar man tillvara på den nya tekniken och inspirerar morgondagens industriarbetare till nya, smarta lösningar.

T2 kursutbud Länk till annan webbplats.

I dag finns en modern industritradition med tillverkning av allt från små komponenter till stora kompletta högteknologiska produkter och system. Tillförlitlighet, kvalitet och flexibilitet är ledord för den tillverkande industrin i Skellefteå.

Den näringsmässiga specialiseringen i Skellefteå är inom mineraler och metaller, skogsindustri, gummi- och plastindustri, maskinindustri samt energi.

Det finns ett flertal tongivande företag, bland annat Outotec är ett företag som främst är inriktat mot mineral- och metallindustri genom att utveckla och tillhandahålla tekniska lösningar. Alimak Hek är specialiserade mot bygghissar, industrihissar, transportplattformar, materialhissar och arbetsplattformar. Brokk är ett annat specialiserat företag som tillverkar fjärrstyrda

Sidinformation

Senast uppdaterad:
25 november 2021

Hittar du inte vad du söker?

Om du inte hittar informationen du sökte efter, klicka på nej-knappen nedan och skicka oss ett meddelande om vad som saknas.