"rootPage" is not defined.

Välkommen till Campus Skellefteå

Vi finns här för dig som söker ett bra sammanhang att bedriva och erbjuda utbildning. En plats för utveckling, samarbeten och kunskap. För studenter, forskare, näringsliv och allmänhet som vill mötas på en plats som inspirerar, coachar och skapar rätt förutsättningar att växa.

Välkommen!

Här jobbar vi nära besluten, nära varandra och tillsammans skapar vi goda förutsättningar för att nå våra mål och där du som utbildningsanordnare ska ha goda förutsättningar att lyckas. Här finns fördelarna med att vara ett mindre Campus men med en bredd, spets och djup, inom utbildningsutbud, forskningsområdet och samverkan med näringslivet. Kan det bli bättre!

Ett lyckat samarbete

När du som utbildningsanordnare erbjuder utbildning med utgångspunkt från Campus Skellefteå så finns det ett par saker som kan vara bra att veta om hur vi ser på ett lyckat samarbete. Här sammanfattar vi vilka förväntningar som Utbildningsanordnare kan ha på Campus Skellefteå och vilka förväntningar vi har på våra utbildningsanordnare. En enkel FAQ men där vi säkert har mer att prata om och då får du gärna ta kontakt med oss för en personlig dialog - se längst ned på sidan.


 • Vårt ansvar: Vi erbjuder alla utbildningsanordnare för eftergymnasiala att hyra lokaler på Campus Skellefteå, i nära anslutning till Campusbibliotek, studierum, studentbostäder och studentliv. Antingen bokningsbara, tillfälliga lokaler för inneveckor alternativt permanenta, genom överenskommelse och kontrakt med Campus Fastigheter.
 • Ert ansvar. För bokningsbara grupprum och klassrum – kontakta Studentcentrum För bästa studentservice ta kontakt och resonera om schemaläggning till studentcentrum. Här fyller ni i formalia med start- och stoppdatum, antal studenter och hur utbildningen är tänkt att bedrivas, dvs platsbunden, hybrid eller distans. Er utbildningsinformation! Vid förfrågan om lokaler, läs mer och ta kontakt med Campus fastigheter Vi önskar även svar på den uppföljning som görs som kommer att skickas ut under året. När ni flyttar in så kan det bli en del emballage och annat som bör forslas bort. Detta ombesörjer ni själva.

 • Vårt ansvar: Campus Skellefteå synliggör er/era utbildningar i relevanta sammanhang i den kommunikation med målgrupper som sker (campuswebb och insatser i kampanjer, mässor och SoMe). Att vara ett stöd i Campus Skellefteås Varumärke & kommunikation där vi aktivt jobbar för att attrahera till de utbildningar som ges på Campus Skellefteå genom mässaktiviteter, rekryteringskampanjer och kommunikation med målgrupperna via våra upparbetade kanaler, webb, sociala media, Mynewsdesk mfl. Vi stärker också varumärket med platsen Skellefteås kommunikation och aktiviteter. Här finns även tillgång till internationellt spår där vi tar höjd för att man behöver veta mer om förutsättningarna i norra Sverige.
 • Ert ansvar: Ni skickar relevant information och förutsättningar om såväl om er som utbildningsanordnare och aktuella utbildningserbjudande (logotyper, länkar, bilder, relevant information om utbildningsstart- och slut, format på utbildningen, relevanta kontaktuppgifter väl uppmärkta med er som avsändare i god tid till campus@skelleftea.se

 • Vårt ansvar: Vi erbjuder studentservice som ska öka trivsel och förutsättningarna för era studenter att lyckas med sina studier. Det finns fantastiska studiemiljöer där alla är välkomna att hitta sin plats för enskild studiero eller för att tillsammans jobba i grupp eller bara hänga. Till detta erbjuds en hel del stöd för att underlätta i studierna.  
 • Ni erbjuder ert stöd i kommunikationen gentemot era studenter för att säkerställa att de nås och i möjligaste mån kan ta del av sina erbjudanden och rättigheter.
  Kommunicera gärna på eran egen utbildningssida och läsa igenom länkarna ovan och fylla i relevant information.

 • Vårt ansvar: Vi erbjuder sammanhang och synliggörande av er som utbildningsanordnare. Vi erbjuder tillgång till Campus & Co en välkomnande Community där vi samarbetar, informerar, utbyter erfarenheter och kreativa idéer. Ett par gånger om år skickar vi ut ett nyhetsbrev och även en undersökning där vi frågar upp kring ett antal mättal som rör utbildning. Här finns PULS för den träningssugna och biblioteket och annat är öppet för alla och stadskärnan är bara en kort promenad över bron.
 • Ert ansvar: Se till så era anställda får relevant information som rör Campus Skellefteå och säkerställer att dom har koll på området, förutsättningarna och kan delge sina studenter detsamma.

 • Vårt ansvar: En bostadsgaranti för era studenter där Skellefteå har fått grönt ljus år efter år av oberoende granskning. Just nu erbjuds bostäder främst på Campusområdet med 1 min promenad till lektionssalar, bibliotek, restaurang & café, träningshall, Studenthus och Studentpub. För att på ytterligare fem minuter ta en promenad över den vackra älven och nå centrumkärnan med dess utbud. Hyran är låg, hyresuppehåll under sommaren, Wifi och bra allmänna utrymmen. Här kan man läsa om senaste beslutet gällande studentbostäder. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
 • Ert ansvar: Att se till att era studenter får korrekt information i god tid med hur man söker. Här bör en relevant kommunikation med bostadsbolaget Skebo om förväntade behov i god tid för att säkerställa att behovet kan tillgodoses.
  Läs mer om det i SFS Bostadsrapport Länk till annan webbplats.
  Här kan du läsa om vad som gäller kring Bostadsgaranti

Sidinformation

Senast uppdaterad:
20 mars 2023

Hjälp oss förbättra webbplatsen!

Om du inte hittar informationen du sökte efter, klicka på nej-knappen nedan och skicka oss ett meddelande om vad som saknas.