KARRIÄR

Jobben finns i Skellefteå

Det är i norra Sverige framtidens jobb finns och särskilt i Skellefteå. Tack vare byggandet av Northvolts batterifabrik planeras det för 3000 nya arbetstillfällen. Utöver detta kan vi förvänta oss en tillväxt på 7000 jobb som en följd av andra nyetableringar och ökat servicebehov. Men var finns framtidens jobb? Och vad jobbar vi med i dag? Vi har gjort en djupdykning i siffrorna som beskriver näringslivs- utvecklingen i Skellefteå. Västerbotten har lägst arbetslöshet i landet och Skellefteå har den högsta tillväxten, dessutom flyttar det in fler än det flyttar ut. Men vi kommer att behöva bli fler Skellefteåbor för att tillsätta alla arbetstillfällen.
– Är du en av dem eller känner du någon som vill flytta hit?

Sysselsättningen är hög i Skellefteå. 93,8% förvärvsarbetar i Skellefteå.Förstora bilden
Det råder stor efterfrågan inom tex bygg, IT, vård och omsorgFörstora bilden

Ung företagsamhet och Skellefteå är en perfekt kombination – stödet från näringslivs- kontoret och lokala företagare till eleverna är stort eftersom man genom forskning vet att fler UF-företag föder fler egenföretagare. Trots pandemi och skolor med distansundervisning ökade antal elever som startade UF-företag med över 100 stycken!

Det finns totalt 166 UF-företag i Skellefte
Förstora bilden
Förstora bilden
Förstora bilden
Förstora bilden

Campus Skellefteå – kunskapsnavet

Här möts forskning, utbildning och näringsliv och det erbjuds universitets- och yrkesutbildning samt kurser. Det finns ett ökat behov av att studera på egna villkor. Kombinera kompetensutveckling och jobba samtidigt eller kombinera kurser individuellt. Här kan man göra det med stöd av campusservice.

Förstora bilden

En av Campus Skellefteås stora fördelar är friheten att inleda samarbete med universitet över hela världen, som Stanford, Harvard och MIT. Som ett resultat går det i lokala studiegrupper att läsa onlinekurser från några av världens bästa lärosäten.

Förstora bilden

Sidinformation

Senast uppdaterad:
30 maj 2022