Besöka

Lär dig mer om Skellefteås besöksmål med info-kuber

I sommar lanserar Visit Skellefteå en ny aktivitetskampanj, där de placerar ut info-kuber på ett antal besöksmål runtom i kommunen. Via dem kan besökare ta del av mer information om själva sevärdheterna i sig och tips på andra besöksmål i närområdet samt vara med i en tävling.

– Ifjol skickade vi ut fysiska broschyrer i brevlådorna inför sommaren, men i år vill vi testa ett nytt grepp och jobba mer digitalt, säger Visit Skellefteås Sven Burman.

Info-kuberna bär på information om besöksmålen och platserna de står vid. Via exempelvis QR-koder lotsas besökarna vidare till Visit Skellefteås kanaler för att få veta mer.

– Vi har massor med information tillgänglig på vår webb, som kanske inte alla hittar till. Det här blir ett spännande sätt att bjuda in människor till våra guider, poddar och berättelser om vad man kan uppleva på platsen. Det kan exempelvis handla om en skärgårdsguide i Bjuröklubb eller information om restaurang och kaféutbudet i centrala Skellefteå, säger Sven.

Kuberna är gjorda i trä för att knyta an till trästaden och råvaran.

– Det ska kännas och upplevas hållbart och som en del av naturen, säger Sven.

Vill lyfta orterna

Totalt åtta info-kuber kommer att placeras ut, både i centrala Skellefteå och på landsbygden.

– Vi vill lyfta olika orter och de besöksmål och aktörer som finns runtom i Skellefteå. Vi har försökt spänna över hela kommunen och vi har valt platser där vi vet att människor rör sig på sommaren. Precis som ifjol kommer vi även ha en tävling, där de som bockar av samtliga kuber har chans att vinna ett pris, säger Sven.

Under pandemin började allt fler människor att utforska sina närområden och Sven konstaterar
att hemestertrenden ser ut att hålla i sig även i sommar.

– De trendspaningar vi tagit del av tyder på det. Samtidigt har vi stora förhoppningar om att norrmännen, som är vår största internationella målgrupp, ska hitta tillbaka till Skellefteå.

De brukar vara duktiga på att uppleva platsen, säger han. I sommar hittar du info-kuberna i Bjuröklubb, Burträsk, Byske, Jörn, Kalvträsk, Kurjoviken, Skellefteå camping och Skellefteå centrum.


Sidinformation

Senast uppdaterad:
21 september 2022