Hyra bostad

Är du ute efter att hyra en bostad i Skellefteå finns det flera olika sätt att gå till väga. Kommunala Skebo är Skellefteås största fastighetsbolag, med över 5 000 lägenheter utspridda över de flesta delar av kommunen. Dessutom finns det ett stort antal privata hyresvärdar, bland annat Riksbyggen, HSB och Heimstaden. Även privatpersoner hyr numera ut sina extra bostäder i större utsträckning.

Tveka inte att kontakta fastighetsägarna och hyresvärdarna nedan för mer information. De ansvarar för ansökningar och kö till sitt eget bostadsbestånd. Skellefteå kommun har ingen gemensam bostadsförmedling. Lycka till!

Fastighetsägare och hyresvärdar

Rikstäckande bostadsförmedlingar

Annonsera själv

Skellefteå kommun försöker visa en fullständig förteckning av företag. Om ditt företag borde finnas med på den här sidan men inte gör det, kontakta då Skellefteå kommun via inflyttare@skelleftea.se

Bra att veta när du hyr en lägenhet

Som hyresgäst ska du vårda bostaden på ett bra sätt under tiden du hyr den och se till att den är hel, ren och fri från skadedjur.

Om du orsakar skador för att du beter dig på ett vårdslöst eller försumligt sätt är du skyldig att ersätta hyresvärden för skadorna. Det gäller även för skador som orsakats av personer som du har bjudit in, exempelvis vänner och hantverkare. Om det uppstår en akut skada är du skyldig att genast meddela hyresvärden.

Som hyresgäst har du i regel inget ansvar för brand- och vattenskador. Om det däremot är du som har orsakat skadorna genom att brista i omsorg och tillsyn kan du bli skyldig att betala skadestånd.

Kom ihåg att ett hyresavtal är en trygghet även för dig som hyr en bostad.

Mer information, stöd och råd för dig som hyr en lägenhet. Länk till annan webbplats.


Sidinformation

Senast uppdaterad:
26 april 2024