Tips och länkar för dig som ska flytta

Flyttanmälan är gratis och du ska inom en vecka från att det du flyttar anmäla det till Skatteverket. När den nya folkbokföringen har blivit registrerad får andra myndigheter tillgång till din nya adress.
Gör flyttanmälan på Skatteverket Flyttanmälan Länk till annan webbplats.

Har du frågor kontakta Skatteverket på 0771- 567 567.

Eftersändning av post gör du på telefon 0771- 97 98 99 eller på Adressändring Länk till annan webbplats. observera att denna tjänst kostar.

Du behöver en hemförsäkring oavsett om du hyr lägenhet i första eller andra hand, är inneboende, bor i studentbostad eller eget hus. Är ni fler som delar på lägenheten/huset så skriv in alla namn så gäller försäkringen för samtliga. Hemförsäkringen gäller i regel vid brand, inbrott, överfall, rättskydd och resor.

Du kan också beställa tilläggsförsäkring, så kallad drulleförsäkring, som gäller om du själv råkar skada något. Självrisk gäller vid alla skador. Kolla villkoren noga hos försäkringsbolagen. Har du en bostadsrätt kan du teckna bostadsrättstillägg som täcker eventuella skador i lägenheten.

Gå in på Skellefteå Kraft Länk till annan webbplats. eller jämför priserna på Pricerunner Länk till annan webbplats.. Om du hyr din bostad eller äger din bostadsrätt så har du rätt att byta till annan elleverantör än den som hyresvärden eller bostadsrättsföreningen tidigare har anlitat.

När en fastighet byter ägare måste du komma ihåg att anmäla ägarbyte. Detta för att fakturor för vatten och avlopp samt sophämtning ska hamna rätt. Här kan du läsa om hur du gör för att anmäla ett ägarbyte.

Till Försäkringskassan Skellefteå vänder du dig med olika frågor t.ex. vid sjukdom eller om du ska söka bostadsbidrag och föräldrapenning. Ska du besöka Försäkringskassan Länk till annan webbplats. så är adressen Bäckgatan 1.

Här hittar du information vart du vänder dig när du blir sjuk.
1177 Vårdguiden Länk till annan webbplats.

Till polisen kan du vända dig i olika frågor som tex skaffa pass, om du tappat något om du vill anmäla något m.m.

Räddningstjänsten ska genom förebyggande arbete och skadeavhjälpande åtgärder skydda och rädda människor, egendom och miljö

Här hittar du Polisen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.i Skellefteå.

Ska du hämta eller skicka post och paket? Det finns ett antal olika alternativ med firmor som står till tjänst för såväl mindre som större försändelser!
Här hittar postkontor och utlämningsställen i Skellefteå:

Det är en djungel att välja bredbandsuppkoppling.

IT- och telefonijämförelser finns på Post & telestyrelsens Länk till annan webbplats. hemsida.

Uteblir din tidning så ska du kontakta Svensk Hemleverans Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Många dagstidningar ger prova på-rabatt eller studentrabatt. Kolla med Norran Länk till annan webbplats. eller t.ex. Västerbottens folkblad Länk till annan webbplats.

Beställa telefonabonnemang kan du göra under Telias ”Mina sidor”. Länk till annan webbplats.Ta reda på vilket telefonnummer som senast var inkopplat på adressen, det underlättar flytten. Läs mer på din telefonleverantörs webbplats.

Prisjämförelser på fast telefoni finns på Pricerunner Länk till annan webbplats..

Vi försöker visa en fullständig förteckning av företag, när vi listar dem på här.
Vi gör inget urval. Om ditt företag borde finnas med på den här sidan men inte gör det, kontakta då oss på inflyttare@skelleftea.se

Tre snabba tips!

  1. Har du inte riktigt bestämt dig? Gör en plus- och minuslista för din flytt. Vad vinner du och vad kommer du sakna om du flyttar?
  2. Så du har bestämt dig? Bra! Då tycker vi att du ska kontakta oss! Inflyttarservice hjälper dig knyta kontakter på plats, tipsar om vägar till jobb, boenden med mera.

  3. Flyttar du med barn? Att flytta kan vara ett äventyr men också väcka frågor för de små. Har du möjlighet - besök platsen inför flytten och ge hela familjen en anledning att längta efter förändringen.
Barn bärande PLVM
Barn bärande PLVM

Sidinformation

Senast uppdaterad:
19 september 2023