"rootPage" is not defined.

Karriär och balans i livet samtidigt!

Skellefteå och norra Sverige genomgår en stor expansion och får ett alltmer avancerat näringsliv, vilket innebär ett ökat behov av kompetens, på alla områden. Nyetableringarna, med Northvolt som största draglok, innebär tusentals nya arbetstillfällen i Skellefteå och vare sig du precis står redo för arbetslivet, eller om du vill utvecklas är möjligheterna enorma. Välkommen hem till Sveriges bästa arbetsmarknad!

KARRIÄR

Workup!

Här är företagen i Västerbotten du inte visste att du ville jobba för.

Tillväxtinvesteringar på 80 miljarder

Det finns mycket som talar för att Skellefteå blir en av Sveriges främsta tillväxtzoner under 2020-talet. Flera extremt stora företagsetableringar med fokus på hållbarhet skapar tusentals nya arbetstillfällen, och behovet av bostäder ökar snabbt. Faktum är att det kommer att investeras minst 80 miljarder kronor i Skellefteå fram till 2030, vilket är mest per capita i hela Sverige.

Traditionellt sett har områden som verk­stad, bygg, träförädling, gummi och transport varit starka i Skellefteå. De har med tiden kompletterats med framgångsrika företag inom allt ifrån IT, optronik, elektronik, säkerhet, miljö och medicin, till media, film och digital kommunikation. I dag finns en rad företag som är världsledande inom sin bransch. Bli en del av tillväxtresan du med!

Illustrerande bild för utvecklingsstrategin 2030

Läs karriärsberättelserna från Skellefteå!

Läs karriärsberättelserna från Skellefteå!

Här hittar du reportage om företagen, människorna, utvecklingen och möjligheterna som gör Skellefteå till den attraktiva plats det är. Häng med!

Sidinformation

Senast uppdaterad:
27 oktober 2022

Hjälp oss förbättra webbplatsen!

Om du inte hittar informationen du sökte efter, klicka på nej-knappen nedan och skicka oss ett meddelande om vad som saknas.