Skellefteås näringsliv

Skellefteå ska kännetecknas av ett expansivt, kreativt och branschledande näringsliv och en bred och växande arbetsmarknad, där nya företag och verksamheter etableras och där befintliga växer. Vårt uppdrag är att stötta den utvecklingen och stimulera både bredd och spets i ett näringsliv som redan andas innovation. Vi finns för dig och ditt företag, tillsammans tar vi oss långt!

CASE FRÅN NÄRINGSLIVET

Läs berättelserna om företagen i Skellefteå!

Här hittar du reportage om företagen och människorna som gör Skellefteå till den attraktiva plats det är. Häng med!

 • Dongjin breaking new ground in Skellefteå – looking for multiple skills

  An entirely new labour market is currently emerging at Site East in Skellefteå – and first out of the blocks is the Korean company Dongjin Sweden AB, which will be supplying the active material required in Northvolt’s batteries. “This will be our first factory in Europe, so we are building everything from scratch and are looking for people of good character and who are very willing to learn,” says Yun Lee, Head of the Swedish operation and factory manager.

 • Dongjin bryter ny mark i Skellefteå – söker flera kompetenser

  Det är en helt ny arbetsmarknad som växer fram på Site East i Skellefteå – först ut är koreanska Dongjin Sweden AB som ska leverera det aktiva material som behövs i Northvolts batterier. – Det här blir vår första fabrik i Europa, så vi bygger allt från grunden och söker människor med god karaktär och stor vilja att lära sig, säger Yun Lee, Sverigechef och ansvarig för fabriken.

 • Nya webbplatser för platsen

  För ett halvår sedan lanserade Skellefteå kommun sin nya webb för invånare och nu har det blivit dags för platsvarumärkets uppdaterade webbplatser att lanseras. Det betyder nya webbar för såväl inflyttare och studenter som för näringsliv.

 • Peter Larsson lyfter Skellefteås enorma samhällsomvandling

  Peter Larsson är regeringens samordnare för den stora samhällsomställningen i norra Norrland. Ett arbete som handlar om att få många olika aktörer att samarbeta. Han tror på en fortsatt expansion i Skellefteå, även efter att Northvolts batterifabrik är i gång . – Skellefteå kommer snart att bli en normalstor svensk stad. Grattis! säger han.

 • Fransesca tror på kulturen som möjliggörare i Skellefteå

  Fransesca Quartey har jobbat med scenkonst i över 30 år. Nu lämnar hon snart över jobbet som vd för Västerbottensteatern. Hon har stor tilltro till framtiden i Skellefteå och regionen. – Om vi kan skapa en slags emotionell infrastruktur på samma vis som den här kommunen är exceptionell på när det gäller vatten, avlopp och skolor, då känner jag att den här platsen är framtiden, säger hon.

 • Elite storsatsar i Skellefteå med unikt hotellkoncept

  14 oktober öppnar Elite Hotels unika satsning The Wood Hotel i Sara kulturhus. En hotellupplevelse i världsklass med 205 moderna hotellrum, tre restauranger, skybar med takterrass och spa med panoramavy över Skellefteå. Direktören för det hela heter David Åberg, en före detta Skellefteåbo som flyttat hem igen – och som ser stor potential i Skellefteå.

 • Skellefteå - platsen där digitala näringar frodas

  På 80-talet investerade Skellefteå, som en av de absolut första kommunerna, i en superdator. En fingervisning som gett ringar på vattnet då Skellefteå idag är en plats där digitala och kreativa näringar frodas. – Här finns alla förutsättningar för den digitala sektorn – bra stöd, korta beslutsvägar, aktuella utbildningar på Campus och fina coworking-platser, säger Lara Gavina, senior strategist på North Kingdom.

 • Campus Skellefteå ett utbildningsnav inom digitaliseringen

  Skellefteå fortsätter att vara riktigt hett. Platsen har de senaste åren vuxit fram till en svensk och europeisk symbol för tillväxt, framtidssäkra energilösningar och banbrytande teknik. En av de faktorer som möjliggör den här utvecklingen är Campus Skellefteå.

KONTAKTA OSS

Vi hjälper dig att hitta rätt

Målsättningen för vårt arbete är att du som företagare ska ha de absolut bästa förutsättningarna för att starta, driva och utveckla ditt företag med basen i Skellefteå kommun.

Anja Palm, näringslivschef Skellefteå kommun

Anja Palm

Näringslivschef
+4670 311 35 83

Roland Eriksson, näringslivssekreterare Skellefteå kommun

Roland Eriksson

Näringslivskoordinator
+4673 088 58 19

Ronny Persson

Näringslivsutvecklare
+4670 222 65 58

Anja Palm, näringslivschef Skellefteå kommun

Peter Karlstén

Etableringsansvarig
+4670 334 47 03

Anja Palm, näringslivschef Skellefteå kommun

Hanna Vallmark

Kompetensattraktion
+46730 42 61 68