ETABLERA FÖRETAG

Investera i platsen för framtidens nya och hållbara industri!

Här finns unika förutsättningar för innovation, utveckling och hållbar tillväxt. Skellefteås mångåriga tradition av storskalig industri, vår kärnkompetens inom hållbar återvinning, förnybar energi, vår centrala placering och vår rådighet över energibolag, flygplats och hamn gör att vi kan erbjuda en växtplats för morgondagens industri – där etableringen blir både lönsammare, snabbare och enklare.

Skellefteå är idag en modern och snabbväxande region som attraherar talangfulla människor från hela världen. Den snabbast växande sektorn med nya företag och nyanställningar är tjänstesektorn, som även inkluderar detaljhandeln och turismen. Skellefteås ekonomi bygger på en stor privat sektor. Kommunen har en stark tradition av entreprenörskap med ursprung i de rika naturresurserna – skogen, malmen och älven.

Stöd för dig som vill etablera ditt företag

Stöd för dig som vill etablera ditt företag

Vi kan hjälpa dig att snabbt komma igång med din verksamhet. Här kan du läsa mer, eller ta kontakt med oss så kan vi berätta mer. Vi ser framemot att träffas!

Etableringsforum

Här samverkar vi genom en etablerad arbetsmetod och ger dig som kund en väg in till ett koordinerat erbjudande med kommun och kommunägda bolag. Den rådigheten får stora saker att hända och gör det enklare att etablera företag här!

Vi får stora saker att hända!

”Vi har under lång tid arbetat för att identifiera Skellefteås styrkor och matchat dem mot de behov som finns i omvärlden. Det som möjliggjort det ökade intresset är att vi har kunnat använda våra förutsättningar i form av stora ytor och platser, ren energi, kompetens, trygghet och inte minst modiga och pragmatiska människor.”

Kristina Sundin Jonsson,
kommundirektör Skellefteå kommun

Porträttbild på kommundirektör Kristina Sundin Jonsson. Bilden är fotad på gågatan i Skellefteå cenrum.


Kontakta mig gällande etablering

Sidinformation

Senast uppdaterad:
15 januari 2024