ETABLERA FÖRETAG

Skellefteå har en bra infrastruktur som knyter samman kommunen med världen!

Skellefteå airport har flera avgångar dagligen till Stockholm (flygtid ca 1 tim) och därifrån vidare ut i världen. E4:an passerar genom staden och är den största vägen längst kusten. Väg 95 går från Skellefteå till Bodö i Norge. För godstrafik finns Port of Skellefteå som även har anslutningar till järnväg.

Planerad järnväg - Norrbotniabanan

Norrbotniabanan Länk till annan webbplats. är en planerad järnväg mellan Umeå och Luleå med förlängning norrut till Haparanda. Sträckan kan ses som en nordlig förlängning av den befintliga Botniabanan. Regeringen har fattat ett slutgiltigt beslut om den nationella transportplanen för de kommande tio åren. Det innebär att den första etappen av Norrbotniabanan mellan Umeå och Skellefteå byggs i ett svep.

Bredbandsbäst i Sverige

Skellefteå är sedan länge ett IT-nav i regionen med förträfflig tillgång till svartfiber. Tack vare ett stabilt och väl utbyggt stadsnät kan alla företag i Skellefteå få tillgång till ett bredband som ofta beskrivs som Sveriges bästa.

Skellefteå airport är vår egna flygplats

Skellefteå Airport ägs av Skellefteborna själva och är med runt 1 600 avgångar per år en av de tio största flygplatserna i Sverige. Flygplatsen fyller en viktig funktion för Skellefteåområdets utveckling med regelbundna avgångar till Stockholm, London och Barcelona. Det gör det snabbt och enkelt att ta sig till och från Skellefteå. Dessutom fortsätter antalet charterdestinationer att växa vilket ger Skellefteå direktkontakt med omvärlden.

Du tar dig till och från flygplatsen i Falmark med flygbuss eller flygtaxi, centrum är endast 15 km bort.

Skellefteå flygplats Länk till annan webbplats.

Godstransporter på land och hav

Port of Skellefteå är en stor aktör bland Norra Sveriges hamnar. Inom hamnområdet lastas och lossas varje år upp emot 2 miljoner ton gods. Port of Skellefteå har kort insegling och goda förbindelser med både E4:an och stambanan, vilket gör oss attraktiva för många industrier. Här finns goda lagringsmöjligheter och modern utrustning.

Port of Skellefteå Länk till annan webbplats.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
6 september 2023