Workshop

Tuff konkurrens - vad som krävs för att lyckas med kompetensförsörjning

Vill du bli bättre på att behålla och attrahera medarbetare för att utveckla rätt kompetens över tid? Anmäl dig till föreläsning och workshop med temat "Tuff konkurrens - vad som krävs för att lyckas med kompetensförsörjning" och kom igång med att bygga upp en hållbar och realistisk kompetensförsörjningsstrategi som är anpassad för just ditt företag.

Går du runt och funderar på kompetensförsörjning? Känner du dig orolig för att kompetensbrist och kannibalisering med osunda lönespiraler kommer bli ännu värre?

Ta det lugnt, för nu kommer två erfarna konsulter till Skellefteå som tidigare har bidragit med stor framgång i norra Sverige och framförallt i Luleå

Keith Sivenbring, New Action och Maria Söderberg, DARE Consulting har på uppdrag av Luleå Business Region tagit fram och utvecklat materialet ”Framtidssäkrad Kompetensförsörjning – En metod för framgångsrika och attraktiva företag”. Totalt har 42 företagsledare och HR-personer deltagit i fem utbildningsgrupper sedan 2020.

Nu har du möjligheten att få verktygen för att lyckas med kompetensförsörjningen och få hjälp att sätta upp en trygg strategi som fungerar för just ditt företag. Detta genom att först delta i en inspirationsföreläsning som sedan följs upp med workshops och expertrådgivning.

Se innehåll och anmäl dig nedan:

I workshopen kommer du som är med och leder företag få inspiration, kunskaper och verktyg för att attrahera rätt kompetens för ditt företags behov, både idag och i framtiden. Tillsammans med andra ledare från olika branscher delar gruppen med sig av sina erfarenheter och idéer som inspirerar till nya lösningar. Efter workshopen har du möjlighet att anmäla dig till individuell expertrådgivning för ditt företag (två tillfällen x 1,5 tim).

Du som deltar får insikter om vad som behövs för att skapa eller utveckla din egen kompetensförsörjningsstrategi utifrån ditt företags behov och förutsättningar. Du får en ökad förståelse för kopplingen mellan strategisk kompetensförsörjning och konkurrenskraft i din affär.

Innehåll

  • Nulägesanalys - Kartläggning av företagets framgångsfaktorer.
  • Employer branding – Hur kan du arbeta med arbetsgivarvarumärket?
  • Medarbetarhjulet - Attrahera, rekrytera, introducera, utveckla, motivera och exit.
  • Förändringsledning – Hur får du med dig dina medarbetare?
  • Nätverkande och erfarenhetsbyte mellan deltagande företag.
  • Om du deltar på workshopen kommer du att få två stycken kostnadsfria tillfällen med expertrådgivning.

Tid och plats

Workshop den 1 mars, klockan 08:30-16.00 i Stadshuset.

Kostnad

4900 kr per företag, max två personer per företag.

Anmälan

Sista dag för anmälan för workshopen är 15 februari

Syftet med rådgivningen är att du som ledare ska få insikter, kunskaper och perspektiv utifrån över vad ni behöver göra för att bli en attraktiv arbetsgivare.

Vid första tillfället gör vi först en enkel kartläggning av företagets framgångsfaktorer och diskuterar sedan vilka olika utvecklingsområden ni har. Vi tar fram en handlingsplan över de insatser och aktiviteter ni behöver göra. Vid uppföljningstillfället går vi igenom hur det har gått för er och diskuterar vilka utmaningar ni har stött på.

Vi arbetar båda som konsulter inom kompetensförsörjning och Employer Branding och har jobbat med dessa frågor tillsammans med en stor mängd företag. Vi kommer att dela med oss av goda exempel på vad som fungerar i praktiken.

Målgrupp

För dig som deltagit vid workshopen ”Tuff konkurrens - vad som krävs för att lyckas med kompetensförsörjning”

Omfattning

2 tillfällen x 1,5 timmar

VILL DU VETA MER?

Kontakta våra processledare;

Keith Sivenbring, New Action Consulting; jobbar med kommunikation, ledarskap och affärsutveckling. Är specialiserad på att coacha och skapa trygga ledare och team som förstår vad var och en behöver göra för att lyckas med sina uppgifter. Arbetar med strategisk kompetensförsörjning, är årets mentor vid Almi Nord 2019 och ordförande för Management-Branschrådet i Luleå Näringsliv.

keith.sivenbring@newaction.se 0730-504300, www.newaction.se Länk till annan webbplats.

Maria Söderberg, DARE Consulting; jobbar med kompetensförsörjning och HR. Arbetat som rekryteringskonsult sedan 2004. Coach för bl a Trygghetsstiftelsens klienter, mentor via ALMI. Är ordförande för Företagarna Luleå. Drivs av mötet med människor i många olika sammanhang.

maria.soderberg@dareconsulting.se 0733-434343, www.dareconsulting.se Länk till annan webbplats.

Det är ett begränsat antal platser så gå in och anmäl på en gång.


Sidinformation

Senast uppdaterad:
30 januari 2023