Länken till en ny framtid

I Skellefteå pågår det flera projekt som ska bidra till att skapa förutsättningar för människor att flytta till Skellefteå – här skapas det nämligen flest jobb i Sverige och behovet efter arbetskraft är fortsatt stor.

De EU-finansierade projekten Relocate och React EU Relocate pågick i två år och vände sig till arbetslösa som ville skapa sig en framtid i Skellefteå. Sedan den 30 april 2023 är projektet avslutat och vi konstaterar att många människor har fått en nystart på sitt liv. Flytten ledde till jobb, ett nytt socialt sammanhang och en ny framtid.

"Välorganiserat, bra strukturerat, intressant. De personliga guiderna var hjälpsamma, välkomnande och positiva. Jag lärde mig mer om Skellefteå med stort nöje."

Deltagare i Relocateprogrammet


Vi står bakom Relocate

Den samhällsförändring som sker är så stor att Skellefteå behöver rekrytera från andra delar av landet. Av den anledningen sökte Arbetsförmedlingen, Region Västerbotten, Northvolt och Skellefteå kommun pengar från EU och Europeiska Socialfonden för att ta fram nya sätt som gör det enklare för de som är utan arbete att flytta till Skellefteå för att arbeta och bo.

Logotyp Region Västerbotten
Logotyp Skellefteå kommun
Logotyp Northvolt
Logotyp Arbetsförmedlingen
EU-flaggan
Logotyp Region Västerbotten
Logotyp Skellefteå kommun
Logotyp Northvolt
Logotyp Arbetsförmedlingen
EU-flaggan