Skellefteå väntar på dig!

Skellefteå växer – och vi behöver dig. Här finns jobben, men också tid och plats för livet. Det är nära till det mesta. Upplevelser. Natur. En sprakande stad och levande landsbygder. Någonstans att leva på riktigt.

Det händer mycket i Skellefteå just nu. Batterifabriken Northvolts etablering, bygget av Norrbotniabanan och ett nytt 20-våningar högt kulturhus är bara några exempel. Nu behöver vi dig! Jobben finns på många håll – inom industrin, i servicenäringarna, inom vård, skola och omsorg. I Skellefteå är det också lätt att fylla resten av livet med spännande innehåll. Skärgård, landsbygd och vildmark har du runt knuten.

Relocate hjälper dig hela vägen

Relocate vänder sig till dig som varit utan arbete under en längre tid. Det är ett unikt program som gör det enklare för dig att flytta till Skellefteå för att jobba, bo och leva. Slutmålet är en anställning hos någon av Skellefteås många arbetsgivare – och att du ska trivas här i din nya hemstad. Klicka på intresseanmälan nedan och fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss till dig.

Genom Relocateprogrammet får du som deltagare ett värdefullt stöd för att ta steget och flytta till Skellefteå.

I programmet ingår bland annat webbkursen Insight Skellefteå, som du genomför via din mobil, dator eller läsplatta på din nuvarande bostadsort. Här får du lära dig mer om Skellefteå som plats att leva, jobba och bo på.

En annan del av Relocateprogrammet är de personliga guider som finns tillgängliga för frågor inför byte av bostadsort. Allt ifrån jobben och utbildningarna till boende och att hitta och komma igång med kultur- och fritidsintressen i Skellefteå.

Du får också hjälp att hitta nätverk och nya sociala sammanhang. Slutmålet är en anställning hos någon av Skellefteås många arbetsgivare.

Har du några frågor? Hör av dig till Skellefteå kommun via kundtjanst@skelleftea.se eller 0910-73 50 00, tryck 4.

Klicka här om du vill veta mer om Relocate

Stöd till medföljande

Relocate medverkar till att din familj kommer på plats i Skellefteå. Det gäller även om du har en nära vän som vill flytta hit och bo med dig. De får vägledning till möjliga jobb, utbildningar och fritidsaktiviteter. Ett tips är att gå webbkursen Insight Skellefteå för att lära er mer om Skellefteå som plats att jobba, bo och leva på. Läs mer under "Lär känna Skellefteå".

Vi har också ett samarbete med lokala bemanningsföretag som arbetar för att hitta en matchning mellan medföljande och Skellefteås arbetsgivare.

Lär känna Skellefteå

Att flytta från en plats till en annan kan innebära en stor förändring. Genom webbkursen Insight Skellefteå får du en enkel introduktion till Skellefteå. Du går kursen via din mobil, läsplatta eller dator och på den plats och tid det passar dig. Dela gärna upp den över tid och genomför den inom 1–4 veckor. Klicka här för en kort introduktionsfilm Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Lediga jobb just nu

Lediga jobb i Skellefteå hittar du snabbt och enkelt i Platsbanken på Arbetsförmedlingens hemsida. Till din hjälp finns också ett flertal bemannings- och rekryteringsföretag. Kolla in vilka jobb som ligger ute just nu – kanske hittar du drömjobbet redan idag?

"Gav en överblick över staden, människorna, livet och förväntningarna. Enkelt berättat med vänliga och glada deltagare."

Deltagare i Relocateprogrammet

Flytta hit

I Skellefteå är hela familjen välkommen och alla kan få stöd vid en flytt. Klicka på länken nedan för information om bostäder, fritid, utbildning, karriär och familjeliv. Ni får dessutom många bra tips på vad ni bör tänka på inför och efter flytten.

Var kan jag jobba?

Att säkra kompetensförsörjningen, både på kort och lång sikt, är en utmaning för många företag. I Skellefteå är rekryteringsbehovet av fler medarbetare extra stort inom såväl det privata näringslivet som inom offentlig sektor. Här får du veta vilka företag och yrkesgrupper som ingår i Relocate.

"Det är en fantastisk möjlighet och jag är ivrig att lära mig mer."

Deltagare i Relocateprogrammet

Så är det att jobba och bo i Skellefteå

Logotyp Region Västerbotten
Logotyp Skellefteå kommun
Logotyp Northvolt
Logotyp Arbetsförmedlingen
EU-flaggan