Så här går det till

Den som blir antagen till Relocate eller React EU Relocate får ett värdefullt stöd för att ta steget och flytta till Skellefteå och få anställning hos någon av Skellefteås många arbetsgivare.

  • Genom en enkel webbkurs får deltagaren lära känna Skellefteå och hur det är att bo, arbeta och leva här. Kursen kan genomföras via mobil, läsplatta eller dator, på den plats och tid som det passar. Klicka här för att komma till webbkursen Insight Skellefteå Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
  • Vi har ett team med guider som stöttar deltagaren i flyttplanerna. De hjälper till att hitta fritidsaktiviteter och svarar på alla tänkbara frågor som kan dyka upp om den nya hemstaden.
  • Vi stöttar också deltagarens medföljande, det vill säga familj, partner eller kompis, som också flyttat hit. Det gäller såväl jobbfrågor som utbildning och fritidsaktiviteter. 
  • Vi arrangerar träffar för programdeltagarna samt träffar med arbetsgivare.
  • Deltagaren får hjälp att hitta rätt utbildning för att spetsa sin yrkeskompetens och öka chanserna att få jobb, bland annat via VUX-utbildningar. Klicka här för att läsa om utbildningarna. Öppnas i nytt fönster.
  • Det finns också möjlighet att delta i olika inflyttaraktiviteter som hjälper till att komma igång med olika kultur- och fritidsaktiviteter, träffa andra nyinflyttade.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
5 januari 2023

Hjälp oss förbättra webbplatsen!

Om du inte hittar informationen du sökte efter, klicka på nej-knappen nedan och skicka oss ett meddelande om vad som saknas.