LEDARE

Har ni hört talas om Herakleitos?

Han var en av de där gamla grekiska filosoferna som, trots att de levde före typ 3000 år sedan, alltid på något sätt lyckades med formuleringar som ständigt är aktuella.

Två av Heraklietos är ”Förändring är livets enda konstant” och ”Ingenting är permanent förutom förändring”. Att Herakleitos är aktuell i dagens Skellefteå är ingen direkt överdrift.

Staden har vaknat. En väckarklocka stor som 71 fotbollsplaner utan snoozefunktion ringer konstant och alla påverkas.

Till och med Skellefteå-tidningen.

En tidning som har blivit ett magasin, som också är en del av den gröna omställningen då det, till skillnad från Skellefteå-tidningen, inte delas ut i hela Skellefteå kommun utan i stället också blir digitalt och därmed mer hållbar.

Du har nu hittat till S/Å:s digitala plats och den finns naturligtvis översatt till engelska också. För att alla våra nya invånare ska kunna läsa reportage, guider och få vetskap om alla event i staden.

Magasinet heter S/Å. Namnet är både en förkortning av ortsnamnet – men också är en betydelse av att så ett frö. Ett frö som ska bli tanke att flytta hit.

Ett magasin till brädden fyllt av lokala reportage och historier, skapat av lokala redaktionsmedarbetare, som nu kommer att hamna i brevlådor hos potentiella hemvändare och nya och gamla ambassadörer för Skellefteå. Men också i handen på alla de som besöker oss på mässor med en dröm om att skapa ett nytt liv i Skellefteå. Och det är väldigt många.

Vi växer – men vi vill och behöver växa mer. S/Å blir nu en del av detta arbete.

Ett magasin om Skellefteå.
Och en ny tid.

Text: David Ekström

Foto: Patrick Degerman

David Ekström