Det är inte bara solen som värmer på Skellefteå Camping utan också det strålande utbudet av skojiga aktiviteter. Från den lekfulla Miniklubben till det vågskummande Vitbergsbadet!

Hos oss har äventyrsgolfen 12 spännande banor med olika teman från Skellefteå. Spela genom en guldtacka, Västerbottensosten, över Lejonströmsbron och genom slalomportar.

Äventyrsgolfen har öppet när vädret tillåter!

Pris för en gång

Barn (upp till 12 år)

Vuxen

2 vuxna + 2 barn

Senior (65+)

40 kr

80 kr

220 kr

60 kr

Pris för 10- kort *

Barn (upp till 12 år)

Vuxna

250 kr

500 kr

* 10-kortet är inte personligt, vill du dela kortet med din partner, ett syskon eller en vän så går det alldeles utmärkt! Kortet går att använda på Äventyrsgolfen på både Skellefteå Camping och Byske Havsbad.


Vitberget erbjuder bra MTB-banor för både nybörjare och avancerade cyklister och på Folkparken kan du öva på dina trix i skateparken.

På toppen av Vitberget ligger nu Skandinaviens största bike park. En modern cykelpark med stor pump track, skills-loop, dirt track och tre fina MTB-slingor av varierande svårighetsgrad.

För att hyra Mountainbikes hänvisar vi till Holmgård cykel & uthyrning som finns på Vitberget. Har du frågor runt cyklingen på Vitberget kan du prata med oss i receptionen eller servicepoolen. Vi har också uppdaterade cykelkartor.
På campingen har vi en fin cykeltvätt där du kan spola av din cykel efter en härlig tur i skogen.

Förutom den stora hoppkudden, finns även en liten för de mindre barnen. Kuddarna finns i stora lekparken och är igång alla dagar under högsäsongen mellan 08.00-22.00.

Campingen har tre lekplatser; en för de lite mindre barnen ovanför området Slätten, den stora för alla åldrar vid området Backen och en lite mindre på området Terrassen. I den stora lekplatsen finns våra omtyckta hoppkuddar.

Nära campingen ligger Eddahallen, en bad- och friskvårdsanläggning med stor motionsbassäng, familjedel för dom mellanstora med hopp, klättring och vågor samt ett litet badlandskap för de minsta. Här finns även relaxavdelning med kall & varm källa och olika bastutyper i avkopplande miljö. För den som vill hålla sig i form så har Eddahallen ett gym med maskiner, fria vikter samt konditionsdel och erbjuder gruppträning i nya fina lokaler i anslutning till badet.

I direkt anslutning till campingen ligger Skellefteås fina utomhusbadanläggning, Vitbergsbadet. Här finns något för alla smaker - vågmaskin, vattenrutschbana, barnpool, varmvatten- och bubbelpool. Här hittar du också ett "luftland" med hoppborg, rutschkana och hinderbana.

Restaurang Vitbergsbadet erbjuder både kebab- och pizzarätter och har öl- och vinrättigheter.

Fina fiskemöjligheter finns i Skellefteälven bara 2 km från campingen där fiske från land är enklast i närheten av Lejonströmsbron. Vi rekommenderar även att prova på fisket i någon av Skellefteå kommuns 1500 sjöar eller ca 1000 vattendrag. Fiskekort krävs och kan köpas i receptionen eller på Skellefteå Turistbyrå.

Vitberget som campingen ligger vid är ett av Skellefteås finaste friluftsområden. Här finns uppmärkta motionsslingor på mellan 3 och 18 km, varav den längsta tar dig ända till Skelleftehamn. Kartor finns att hämta i receptionen.

För den orienteringsintresserade kan vi även nämna att Skellefteå Orienteringsklubb, SOK, har sin verksamhet på området.

Vitberget har även två stycken mountainbikebanor, en på 2,9 km samt en på 5,2 km. Banorna utnyttjar den naturliga terrängen på Vitberget och passar både nybörjaren så väl som den mer avancerade åkaren.

Alldeles i campingens närområde ligger en helt nybyggd cykelpark, läs mer om det under rubriken "Cykling" på denna sida.

 

Bara ett stenkast från campingen har Tennisklubben fina utomhusbanor och två inomhusbanor. Tid bokar du på webben.

Kombihall med friidrott och klättervägg och en massa annat finns inom bekvämt gångavstånd.

Nästan lika nära ligger Norrvalla, en komplett idrottsarena, där man skräddarsyr lösningar för klubbar och träningsläger.