Servicebyggnader

Det finns sex fräscha servicebyggnader med lite olika innehåll. Dusch och varmvatten är gratis och bastu finns för både damer och herrar. Vill du hyra egen bastu/relax går det också bra och då bokas den i receptionen. För innehåll i alla servicebyggnader, se kartan.

Illustrerad karta över campingområdet.

Incheckning

Stugor och rum: från och med kl 15.00.
Husvagnar/Husbilar: kontinuerligt efter tillgång eller efter kl 12.00 för förhandsbokade platser.
Tält: kontinuerligt efter tillgång eller efter kl 12.00 för förhandsbokade platser.

Observera att vi har ändrade rutiner för incheckning. Utanför receptionens öppethållande så är du välkommen att enkelt checka in och betala via mobilen, instruktioner finns på plats. För att vara säker på att få plats med din husvagn/husbil/tält är det bäst att förboka.

Utcheckning
Stugor, rum, husvagn, husbil och tält: senast klockan 12.00
(För gäster som checkar ut efter gällande utcheckningstid tas en ny dygnsavgift ut).

Observera att vi är en kontantfri reception!

På Skellefteå Camping ser vi till att du trivs vilken funktionsnedsättning du än har. Säg gärna till om det är något du saknar.

Receptionen
Entré med dörrknapp för automatöppning (in och ut).

Receptions/butiksdisk är anpassad med en lägre del.

Toalett för rörelsehindrad.

Hiss med automatöppning om du vill besöka personal som sitter en trappa upp.

Boende
Tre av våra stugor är utrustade med ramp och anpassade dörrar så att du lätt kan ta dig in i stugan.
Dessa stugor har en hörslinga inbyggd med väckarklocka-funktion, säg till i receptionen om du vill låna den.

Gästgården Galaxens rum 1 och 2 har egen wc och dusch. Bredden på dörrarna är anpassade för dig med rullstol.
Ramp finns in till Galaxen.

Dörrmattor finns i alla stugor men inga andra mattor.

Våra servicebyggnader
Servicebyggnad 1 har ramp vid ingången och toalett med dusch anpassad för rullstol.

Servicebyggnad 3 har ramp vid ingången och toalett med dusch anpassad för rullstol.

Servicebyggnad 6 har ramp vid ingången och toalett med dusch anpassad för rullstol.

På området
Caféet där också uthyrningen finns har ramp.

Äventyrsgolfen är anpassad så att du som sitter i rullstol eller har barnvagn med, lätt ska ta dig fram. Det finns inga hinder på backen.

Punktskrift finns på alla skyltar i servicebyggnad 1 och servicebyggnad 6.

Duschstol finns att låna till servicebyggnaderna.

Bord och bänkar anpassade för rullstol finns ute på området.

Kompisgunga finns i stora och lilla lekparken.

Bad
På det närliggande tempererade utebadet Vitbergsbadet finns en badrullstol att låna.

Camping Key Europe

På denna campingplats är det obligatoriskt att ha ett giltigt Camping-ID då vi är medlemmar i SCR, Svensk Camping. Du aktiverar ditt kostnadsfria Camping-ID direkt i appen My Camping Key. Där kan du också uppgradera till förmånskortet Camping Key Europe.

Viktigt att veta

För att boka/ingå avtal med oss måste du vara 18 år.

Vid ankomst

Du disponerar stugan/rummet från klockan 15.00. Campingplatsen disponeras från klockan 12.00. Om campingen är fullbokad eller om det är kö, vänligen kontakta receptionen för mer information. Vid ankomst efter klockan 16.00 måste detta meddelas receptionen.

Vid avresa

Nyckeln/campingplatsen ska lämnas senast klockan 12.00. Vid sen utcheckning tas en ny dygnsavgift ut.

Bokningsavgift

För alla bokningar via telefon och e-post tillkommer 135 SEK. Bokar du online bjuder vi på denna avgift.

Bindande

Din bokning är bindande så fort den är bekräftad av oss muntligt eller skriftligt.

Kontantfritt

Observera att receptionen är kontantfri, vi tar emot vanliga betal-och kreditkort.

Städning

Rummet/stugan ska lämnas i städat skick enligt den städguide som finns i boendet. Ansvaret att detta sköts ligger på den person vars namn står i bokningen. Har du inte städat debiterar vi dig enligt taxa. Avresestädning går att förbeställa i receptionen.

Rökning

Är förbjuden i alla våra stugor/rum/servicebyggnader. Om rökning förekommit tar vi ut en avgift på 4000 SEK.

Husdjur

Är tillåtet i de flesta stugor och rum till en kostnad av 250 SEK. I vissa stugor råder husdjursförbud, kontakta oss för mer information.

Tillgänglighetsanpassning

Finns i vissa stugor och rum, kontakta oss för mer information.

När ska jag betala?

Betalning sker vid bokningstillfället/bokningsdagen senast klockan 22.00. Är betalningen inte oss tillhanda enligt ovan annulleras din bokning.

Avbeställningsskydd

Genom att köpa ett avbeställningsskydd för 350 SEK återbetalas du enligt nedan:

Avbokning som sker innan klockan 15.00, 14 dagar innan ankomst återbetalas med 100%.

Avbokning som sker innan klockan 15.00, 3 dagar innan ankomst återbetalas med 50%.

Avbokning som sker senare än klockan 15.00, 3 dagar innan ankomst återbetalas ej.

Vid avbokning återbetalas inte avgift för avbeställningsskydd eller eventuell bokningsavgift.

Borttappad nyckel eller förstörd egendom / Ansvar vid skada

Den person vars namn står på bokningen ansvarar för skador som orsakats avsiktligt eller av misstag. Detta gäller för campingens möbler, utrustning och lokaler inklusive rum, stugor, campingplatser och övriga byggnader som tillhör campingen. Vid borttappad nyckel debiteras du för låsbyte.

Övrigt

Genom din bokning tillåter du oss att skicka nyhetsbrev till dig och du får möjlighet att delta i vår gästundersökning via e-post fram tills att du avregistrerat dig på dessa.

I samma byggnad som receptionen hittar du vår fräscha butik och café med gofika, kaffe och te, kioskvaror som läsk, snacks, godis, glass med mera, och ett litet utbud av basvaror samt campingtillbehör. Dessutom har vi smarriga erbjudanden varje dag i caféet under högsäsongen. Receptionen och butiken är öppet året runt! Varmt välkommen in!

I servicebutiken hittar du under högsäsong nybakat bröd på morgonen och ett basutbud av livsmedel samt kioskvaror, glass och läsk. Det finns också ett mindre sortiment av tillbehör till husvagnar och tält.

Alla tider på året tillhandahåller vi frimärken, vykort, tvättmöjligheter och naturligtvis bakar vi bröd bara du säger till.

Miniklubben är vår ledarledda barnverksamhet, här hittar vi på allt från pyssel, äventyrsgolf, ansiktsmålning och mycket mer. Aktiviteterna är gratis för alla som bor på campingen.
Aktuellt program hittar du i receptionen/butiken.

Servicepoolen är där vår uthyrning av bland annat trampbilar, cyklar, golfklubbor m.m. I år har Servicepoolen flyttat ner till receptionen/butiken. Här hittar du enklare rätter, godis, snacks, glass, kaffe och mycket annat gott.

Se vad du kan hyra samt priser hos Servicepoolen


Här hjälper vi dig med in- och utcheckning, bokning, tvättkort, vykort, frimärken, fiskekort, souvenirer, tips på utflyktsmål och mycket mer!

Kontantfria
Vi på Skellefteå Camping är en kontantfri reception. För oss som arbetar i receptionen innebär det en säkrare arbetsplats.
För gäster och besökare innebär det en trygghet genom snabb och säker betalning. Vi tar emot alla vanliga betal-och kreditkort.

Trådlöst internet
Allt du behöver är en dator, en handdator eller en smartphone som är förberedd för trådlösa nätverk. Täckning finns på de flesta områdena.

Campingkort
Alla gäster behöver giltigt Camping Key Europe, det kan du köpa vid din onlinebokning, via vår hemsida eller i receptionen. Du kan också välja att lösa det kostnadsfri alternativet Camping ID.
Läs mer här under rubriken campingkort längre ner.

Onlinebokning
Boka ditt boende online på vår hemsida, då bjuder vi på bokningsavgiften på 135 sek.

Post
Utanför receptionen sitter en gul postlåda som töms varje vardag under högsäsong och vill du posta något under lågsäsong lämnar du det i receptionen.

Bankkort
Bankkort går bra att använda i receptionen och butiken.

Valuta
I butiken går det bra att betala med Svenska kronor och Norska kronor, endast sedlar inga mynt.

Här kan du surfa på Internet – helt trådlöst – och helt gratis!

Här kan du kolla e-post, läsa dina lokala nyheter, logga in på kontoret, chatta med din familj och dina vänner.

Allt du behöver är en dator eller en smartphone som är förberedd för trådlösa nätverk. Täckning finns på de flesta områdena.

Hos oss gäller Svenska Campingvärdars fastställda ordningsregler. Anslag finns på informationstavlan vid receptionen. Campingplatsens personal äger rätten att avvisa gäst från campingplatsen, som inte följer dessa ordningsregler.

Husvagn/husbil
Husvagnsplatserna är avsedda för incheckade gäster och endast för en bil och en husvagn. Motortrafik i gånghastighet är tillåten för nödvändiga in- och utresor. Mopeder ska ledas på campingområdet.

Genomfartsleder får under inga omständigheter blockeras, passage måste finnas för utryckningsfordon. Ur brand- och säkerhetsaspekt rekommenderar vi ett avstånd på 4 meter mellan ekipagen. Husvagnsdraget bör placeras ut mot väg. Husvagn och förtält bör placeras 2 meter från alla tomtgränser.

Sovtält får inte sättas upp på husvagnsplats där husvagn redan finns. Tält räknas som eget hushåll och ur brand- och säkerhetsaspekt ska tält stå på anvisad tältyta. Foldern brandsäker camping finns att hämta i receptionen eller på MSB:s hemsida

Stillhet
Respektera att stillhet ska råda mellan 23.00 - 06.00. Under denna tid är även motortrafik förbjuden på campingområdet. Efter kl 23.00 låses bommen för inkommande trafik.

Brandsläckare
Brandsläckare finns utplacerade vid alla servicehus, i Servicepoolen, i receptionen och utplacerade på campingområdet. Se karta.

Sjukvård
Förbandslådor finns i Servicepoolen/cafeét (under sommartid) och i receptionen. Flertalet av personalen är utbildad i första hjälpen och Hjärt- och lungräddning.

Rökning
Självklart är det rökförbud i alla våra lokaler, stugor och rum. Om vi upptäcker att någon rökt i en stuga eller rum debiteras den som hyrt stugan/rummet från 4000 SEK för ozonbehandling och städning. Rökförbud gäller på allmänna platser som entréer, lekplatser, caféet och på utebad.

Hundar och katter
Hundar och katter hålls kopplade inom campingområdet och rastas utanför området. För allas trevnad vänligen ta upp efter era hundar och katter.

Grillning
Engångsgrillar är förbjudna på campingområdet.
Grillning med ved är tillåten på anvisade grillplatser. Grillkolstunnor finns utplacerade vid miljöstationerna, se till att ingen glöd finns kvar på grund av brandrisk.
På camping/tälttomter är det tillåtet med gas/kolgrill som står på ben.
Bor du i stuga ser du till att ha grillen på asfalt och inte på altanen. Se också till att ha dörr och fönster stängda medan du grillar för att undvika grillrök inne i stugan.
Var observant om det råder eldningsförbud.

Nattvakter
Nattvakter finns på området mellan kl 21.00 - 06.00 under högsäsong. Under övrig tid på året, vänligen se informationstavlan vid receptionen för telefonnummer till vår jour.

Vid akutläge
Om du behöver komma i kontakt med polis, ambulans eller brandkår, ring 112.

Hjärtstartare
Finns i receptionen och på Vitbergsbadet (under sommarperioden då de har öppet).

Miljön
Vi värnar om miljön och därför är ett aktivt miljöarbete en självklarhet för oss. På våra miljöstationer sorterar vi vitt och grönt glas, papper, kartong, hård- och mjukplast, batterier och metall. Separata kärl för grillkol.

Avloppstömning
Endast slutna kärl är tillåtna. Latrintömning finns i servicebyggnad nummer 4, 5 och 6.
Avloppstömning för fasta tankar finns bortanför servicebyggnad nummer 2.
Vintertid finns avloppstömning för fasta tankar vid servicebyggnad 2. Se karta.

Drönare
Inom campingens område är det inte tillåtet att flyga med drönare eftersom det kan anses som störande och kränkande.

Smällare
Smällare/fyrverkerier är förbjudna inom campingområdet.

När du checkar in på en campingplats som är ansluten till SCR Svensk Camping behöver du ett Camping-ID eller ett Camping Key Europe. Ett Camping-ID kan du få utan kostnad genom att ladda ner appen My Camping Key på App Store eller Google Play, alternativt i receptionen när du anländer.

Till skillnad från ett Camping-ID ger dig Camping Key Europe tillgång till boenderabatter på drygt 2 500 campingplatser i Sverige och Europa, en uppsjö förmånliga rabatter och erbjudanden samt en helt kostnadsfri ansvars- och olycksfallsförsäkring som gäller för hela familjen. Som om det inte vore nog får du också campingkatalogen Svensk Camping direkt hem till dig i brevlådan.