Skellefteå Konsthall gästar Sara kulturhus med ny konstutställning

Från den 11 juni visas utställningen ”Silver Days” i utställningshallen på Sara Kulturhus. Bakom den står Skellefteå konsthall och Lovisa Ringborg, en konstnär som skapat en egen gåtfull bildvärld med teknikerna fotografi, video och skulptur.

Lovisa Ringborg återkommer ofta i sin konst till att utforska det undermedvetna och under de senaste åren har hon rört sig i gränslandet mellan psykologi och mysticism i sina iscensättningar. På så sätt har hon skapat en egen gåtfull bildvärld genom fotografi, video och skulptur.

”Silver days” är en soloutställning som till viss del består av nya verk som inte har visats tidigare. Konstverken är skapade mellan 2020–2022 och utställningen består av ett flertal fotografier i en skala av grå toner och en triptyk i rött med motiv av orörd natur. Dessutom visas Greyhoundskulpturerna, ”Stray Dogs”, av armeringsjärn och lera med en patinerad yta av jord, järnoxid och färg. Tillsammans med de dunkla landskapsbilderna av skog, snår, sten och kärr återspeglar de sinnen och inbjuder till en outforskad, drömsk värld att försjunka i.

Lovisa Ringborg är född 1979 i Linköping och har en master från Högskolan för vid Akademi Valand, Göteborgs universitet. Hon bor och verkar i Stockholm sedan 2011.

Utställningen visas till den 21 september.